DAVANT LA COVID

Von der Leyen: «La situació és molt greu, cal intensificar la resposta»

La presidenta de la Comissió Europea ha identificat dos grans enemics en la lluita contra la pandèmia: «El virus i la fatiga dels ciutadans per les restriccions i mesures adoptades».

zentauroepp55432198 trens201021131152

zentauroepp55432198 trens201021131152 / STEPHANIE LECOCQ POOL

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea (CE) ha alertat aquest dimecres sobre la gravetat de la segona onada de coronavirus a la Unió Europea (UE) i ha demanat als estats membres «coordinació» en l’enfocament i «valentia» en les mesures per «salvar vides». Von der Leyen ha identificat dos grans enemics en la lluita contra la pandèmia: «El virus i la fatiga dels ciutadans per les restriccions i mesures adoptades».

«La situació de la Covid-19 és molt greu [...] Totes les dades apunten una forta expansió del virus a tot Europa. Ens trobem en el moment més profund de la segona onada. Només la setmana passada es va arribar a una xifra d’1 milió d’infeccions confirmades. En les pròximes setmanes aquestes xifres continuaran augmentant i molt ràpidament», ha dit la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, en roda de premsa.

Noves mesures

Notícies relacionades

La presidenta de l’Executiu comunitari ha afegit que la UE ha «d’intensificar» la seva resposta i ha fet «una crida als estats membres perquè treballin en estreta col·laboració, ja que «les valentes mesures que prenguin ara ajudaran a salvar vides i protegir els mitjans de subsistència». 

La CE ha proposat l’ús de test d’antígens, que, tot i que són menys fiables, són més ràpids, compartir més informació entre institucions, suspendre l’iva a les importacions de material mèdic i crear estratègies de vacunació entre altres propostes.