NOU CAPÍTOL

Reconciliació reial en la monarquia belga

El rei emèrit Albert II es reuneix per primera vegada amb la seva filla biològica Delphine després de set anys de batalla judicial

En la trobada, celebrada diumenge passat al Castell de Belvedere, també hi va participar la reina Paola

zentauroepp55614435 brussels  belgium   25 10 2020   a handout photo made availa201027155903

zentauroepp55614435 brussels belgium 25 10 2020 a handout photo made availa201027155903 / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

Abans d’acudir davant la justícia belga per demostrar que era filla del rei emèrit Albert II de Bèlgica, l’artista Delphine Boël (52 anys), que va obtenir el dret a portar el cognom Saxònia-Coburg-Gotha i a ser reconeguda com a princesa i altesa reial l’1 d’octubre, havia intentat en nombroses ocasions un acostament amb el monarca. Finalment, aquesta trobada es va produir diumenge passat al Castell de Belvedere, la residència oficial, i hi van participar el rei emèrit; la seva dona, la reina Paola, i Delphine, la filla que va tenir fruit de la seva llarga relació extramatrimonial amb la baronessa Sybille de Selys Longchamps.

Una reunió que la casa reial belga ha presentat aquest dimarts com l’obertura d’«un nou capítol, ple d’emocions, d’alleujament, de comprensió i també d’esperança», assenyala el comunicat que subscriuen els tres protagonistes. La nota relata que la trobada va tenir lloc a la residència oficial dels reis emèrits, als afores de Brussel·les, que va servir per expressar «serenament i amb empatia» els seus sentiments i el que han viscut i que, després de «l’agitació, ferides i sofriment, arriba el moment del perdó, la recuperació i la reconciliació».

«És el camí, pacient i de vegades difícil, que hem decidit emprendre junts», afegeixen els tres signants en el breu comunicat que marca l’inici de la reconciliació real i obre la porta a deixar enrere set llargs anys d’enfrontaments judicials per la negativa inicial d’Albert II a fer-se un test de l’ADN i reconèixer Delphine com a filla biològica. «Vull ser positiva, mai és bo ser una víctima [...], però desafortunadament vaig haver de prendre la decisió d’anar als tribunals. No té res a veure amb ser princesa o amb els diners. Es tracta de la meva identitat i de la dels meus fills», explicava aquest estiu passat la ja princesa en un reportatge a la televisió holandesa.

Primera trobada amb el rei Felip

Notícies relacionades

Va ser l’actual monarca, Felip de Bèlgica, que va trencar el gel rebent la seva germana al Palau de Laeken el 9 d’octubre. Va ser, segons va relatar uns dies després la casa reial, una trobada «càlida», destinada a conèixer-se, a parlar de les seves respectives vides i interessos comuns. No obstant, no ha sigut l’únic que ha allargat una mà a la seva «nova» germana. «Delphine sap que pot comptar amb mi, però estic segur que ho sap. Ens coneixem des de fa temps», deia un dia després de la reunió amb el monarca el príncep Laurent. 

L’existència de Delphine es va conèixer per primera vegada el 1999 gràcies a una biografia de la reina Paola que destapava una llarga relació extramatrimonial que va mantenir el monarca entre 1966 i 1984 i de la qual va néixer una nena en la dècada dels 60. Segons ella mateixa ha explicat en nombroses ocasions, no va saber que era filla d’Albert II, que va regnar a Bèlgica entre 1993 i 2013, fins a gairebé la majoria d’edat.

Temes:

Bèlgica