La carrera a la Casa Blanca

Donald Trump vota per endavant i amb mascareta a una biblioteca de Florida

El president nord-americà ha afirmat de manera jocosa que «he votat per un tipus anomenat Trump» després de dipositar la seva papereta en una escola de Palm Beach

El candidat republicat ha volgut votar de manera presencial per manifestar la seva poca confiança en el vot per correu que qualifica de ser molt poc segur

President Donald Trump casts his ballot for the presidential election, Saturday, Oct. 24, 2020, in West Palm Beach, Fla. (AP Photo/Evan Vucci)

President Donald Trump casts his ballot for the presidential election, Saturday, Oct. 24, 2020, in West Palm Beach, Fla. (AP Photo/Evan Vucci) / Evan Vucci (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb mascareta sobre la cara, tapant nas i boca com manen els cànons davant la pandèmia mundial, Donald Trump s’ha presentat avui a una biblioteca de West Palm Beach per exercir el seu vot anticipat de cara a les eleccions presidencials del pròxim 3 de novembre. 

L’actual president nord-americà intentarà renovar el seu mandat davant el seu contrincant del partit demòcrata, Joe Biden, i per a això ha volgut donar importància al vot presencial, posant així en entredit el sistema de votació per correu. Després de dipositar el seu vot a l’urna, el candidat republicà ha comentat jocosament que «he votat per un tipus anomenat Trump».

Trump va aprofitar per carregar contra el vot per correu / TOM BRENNER (REUTERS)

El mandatari va tornar a carregar contra el vot per correu, un argument que està fent servir des de fer diversos mesos al considerar que es tracta d’un sistema que pot portar a un frau electoral. «Ha sigut un vot molt segur, molt més segur que quan envies una papereta. Puc dir-te això. Tot ha anat perfecte, molt estricte, segons les regles. Quan envies papereta... no pot ser tan segur com votar en persona», ha declarat el president. No obstant, malgrat la seva insistència, ni les autoritats judicials ni les electorals coincideixen amb aquestes afirmacions.

Atacs a Biden

Notícies relacionades

Donald Trump ha exercit el seu dret a vot aprofitant els actes electorals que ha estat desenvolupant les últimes hores a l’estat de Florida, un dels considerats clau (amb 29 delegats) en la pugna pel timó de la Casa Blanca. El president ha carregat reiteradament contra el seu adversari, Joe Biden, a qui ha acusat de ser un candidat de la Xina i d’anar en contra de les elits polítiques. «Ell no sona com un polític de Washington perquè no és un polític de Washington», va afirmar Trump.

Segons Europa Press, la cadena televisiva Fox ha assenyalat que el candidat republicà va recaptar 26 milions de dòlars (21,9 milions d’euros) després del debat que el va enfrontar a Biden la nit de dijous, si bé la campanya de Trump segueix molt per sota de la del seu rival en recaptació total.