caos sanitari

Alarma al Regne Unit per una fallada tècnica en el recompte de positius

L'error ha deixat sense notificar 16.000 casos nous i ha retardat el rastreig dels contactes d'aquestes persones contagiades

zentauroepp53856574 london  united kingdom   23 06 2020   a two metre social dis200623145643

zentauroepp53856574 london united kingdom 23 06 2020 a two metre social dis200623145643 / ANDY RAIN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una fallada tècnica que va implicar que uns 16.000 casos de coronavirus al Regne Unit no fossin notificats a temps ha retardat els esforços del Govern britànic per rastrejar els contactes d’aquestes persones que van donar positiu, segons informen aquest dilluns els mitjans nacionals. 

L’organisme públic sanitari Public Health England (PHE) va assenyalar que, en concret, 15.841 casos de Covid-19 entre el 25 de setembre i el 2 d’octubre es van quedar fora de les xifres oficials actualitzades que el ministeri de Sanitat comunica diàriament. 

Aquestes dades van ser després afegides a les xifres corresponents a dissabte passat, de 12.872 nous positius, i als 22.061 de diumenge. 

PHE, que assegura que el problema informàtic ja ha sigut resolt, va apuntar que tots els positius han sigut informats de la situació, si bé no ha ocorregut així amb altres individus que van estar en contacte amb els infectats. 

L’ideal, segons els experts, és que els contactes d’aquells afectats amb el virus siguin rastrejats dins d’un termini de 48 hores a fi d’evitar que la malaltia es propagui. 

Aquesta fallada també va provocar que el total de casos diaris notificats al gràfic que el Govern britànic va divulgar durant la passada setmana fossin més baixos que la xifra real de positius. 

La cadena pública BBC considera que les xifres de positius diaris comunicats a finals de la setmana passada van ser «realment més pròximes als 11.000» que als 7.000 casos difosos. 

Segons el conseller delegat interí de PHE, Michael Brodie, el «problema tècnic» es va identificar divendres a la nit durant el procés de transferir els positius detectats en proves de laboratori als gràfics publicats. 

«Comprenem totalment la preocupació que això ha pogut ocasionar i, com a resultat, s’han implementat noves mesures robustes», va dir. 

Els analistes valoren que aquest nou contratemps en el sistema informàtic que fa servir el Ministeri de Sanitat no contribueix precisament a millorar la confiança ciutadana en el sistema de tests per detectar la Covid-19 que s’aplica a Anglaterra. 

Notícies relacionades

El portaveu de Sanitat del Partit Laborista, Jonathan Ashworth, va qualificar de «caòtic» el fets i va comentar que «els ciutadans del país deuen estar, comprensiblement, alarmats». 

Amb aquests nous casos afegits a les xifres oficials ja en són 502.978 els afectats per la malaltia al Regne Unit des que va començar la pandèmia.