ALARMA METEOROLÒGICA

El tifó 'Haishen' deixa una reguera de destrucció al sud del Japó

El saldo provisional és de quatre desapareguts i 50 ferits a la regió de Kyushu

121dd180-9c2e-455c-ae63-e8957977ab3e-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un fort tifó ha deixat una reguera de destrucció al sudoccident del Japó, amb un saldo provisional de quatre desapareguts i mig centenar de ferits, però ha pogut evitar-se una tragèdia més gran gràcies a l’alerta prèvia donada per les autoritats i l’ordre d’evacuació de fins a 1,6 milions de persones.

Les autoritats alertaven des de fa dies que el tifó Haishen, el desè de la temporada Haisheni que s’estava acostant des del sud al Japó, seria excepcionalment fort i amb un radi d’impacte molt ample.

Va tocar terra a l’illa  de Kyushu a prop de la mitjanit, i des d’aleshores i fins aquest matí de dilluns va causar estralls a la regió, que inclou ciutats com Nagasaki, Fukuoka o Kumamoto, mentre es dirigia cap a la península coreana.

Al principi la trajectòria indicava el diumenge que el tifó tocaria de ple la península coreana, però en les últimes hores ha començat a desviar-se i estava passant davant la costa est, amb un impacte menor del que inicialment es preveia.

Notícies relacionades

Els quatre desapareguts al Japó, tres homes i una dona, es trobaven en un edifici de la localitat de Shiiba que acollia una vivenda i una oficina d’una empresa de construcció, el qual va resultar destruït per un lliscament de terreny del pendent d’una muntanya. 

A prop de mig milió de llars van tenir apagades per diverses hores pels danys a la xarxa de distribució elèctrica i gairebé un miler de vols van ser cancel·lats diumenge i dilluns, i el servei ferroviari a la regió de Kyushu va estar interromput tant als trens bala com en la resta de les unitats.

Temes:

Japó