drama humanitari

El barco finançat per Banksy demana ajuda amb 219 migrants a bord

L'embarcació no es pot moure a causa del sobrepès i sol·licita auxili a agències europees de rescat

el barco financiado por banksy pide ayuda con 219 migrantes a bordo / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

El barco humanitari ‘Louise Michel’ finançat per l’artista d’art urbà britànic Banksy va donar a conèixer que es troba al màxim de la seva capacitat, no es pot moure –després del rescat de 219 migrants i un mort– i ha demanat urgentment ajuda. El ‘Louise Michel’, que porta bandera alemanya, al·lega que està al màxim de la seva capacitat. 

L’embarcació, de 31 metres d’eslora, té una tripulació de 10 persones i ha contactat amb diverses agències de rescat europees d’Alemanya, Malta i Itàlia, que de moment han ignorat les seves trucades d’emergència.

El veler ‘Astral’ de l’ONG espanyola Open Arms, que també es troba a la zona, ahir va portar alguns queviures al ‘Louise Michel’. El barco, que porta el nom de l’anarquista i feminista francesa del segle XIX Louise Michel, es troba a unes 90 milles al sud-est de l’illa italiana de Lampedusa.

Va salpar fa uns dies des del port de Burriana, a Espanya, gràcies a una donació de Banksy, que també ha decorat el barco pintant-lo de rosa i amb la imatge d’una nena amb una armilla que sosté un salvavides a forma de cor.

Aquest barco s’uneix al ‘Sea-Watch 4’, operat per l’ONG homònima alemanya i Metges sense Fronteres, que fa sis dies va rescatar 201 migrants i que encara espera una decisió de les autoritats italianes i malteses per poder desembarcar.

D’altra banda, davant Malta, al barco mercant ‘Etienne’ se li continua negant el permís per desembarcar les 27 persones rescatades fa 22 dies. Entre el 22 i el 24 d’agost, ‘Sea Watch 4’ va rescatar els migrants que anaven en tres barcasses. En aquests dies va haver de demanar l’evacuació mèdica urgent d’un adolescent amb greus cremades per combustible.

A més, aquest divendres també va salpar des d’Espanya l’altre barco d’Open Arms per unir-se a les tasques de rescat al Mediterrani central.

La ministra italiana de l’Interior, Luciana Lamorgerse, va explicar en una entrevista publicada avui al diari ‘La Repubblica’ que tot i que hi ha una tendència creixent en els desembarcaments en comparació amb el 2019, les xifres actuals no representen una emergència.

Notícies relacionades

«N’hi ha prou amb fer una comparació amb el 2011, l’any de les primaveres àrabs, quan uns 30.000 tunisians van arribar a Itàlia, mentre que ara n’han arribat 8.000 des de principis d’any», va afirmar, i va afegir que «les dificultats logístiques estan lligades a les mesures de profilaxi sanitària establertes per la Covid 19».

El ministeri italià de l’Interior, que actualitza diàriament les dades, va informar que fins aquest divendres van desembarcar 17.985 migrants, d’aquests 7.067 al juliol i 3.968 a l’agost.