S'enfronta a cadena perpètua

Acusat d'assassinat el jove que va disparar en les protestes de Kenosha

A més el fiscal va presentar cinc càrrecs més en contra de Kyle Rittenhouse, el menor de 17 anys que va matar dues persones durant les manifestacions pel cas de Jacob Blake

eeuu-menor-asesinato-protestas

eeuu-menor-asesinato-protestas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal de districte del comtat de Kenosha, Michael Graveley, ha anunciat que es presentaran sis càrrecs, entre els quals el d’assassinat en primer grau, contra Kyle Rittenhouse, el menor de 17 anys que va matar dues persones i va ferir-ne una tercera durant els disturbis que es van produir durant les protestes a l’estat de Wisconsin pel cas de violència policial contra el ciutadà afroamericà Jacob Blake.

El càrrec més greu que s’ha presentat contra ell és el d’homicidi intencional en primer grau amb l’ús d’una arma perillosa. En cas de ser trobat culpable es podria enfrontar a una condemna de cadena perpètua, segons la llei de Wisconsin.

Ataca els manifestants

El jove procedent de l’estat d’Illinois va ser arrestat a la seva vivenda d’Antioch, a mitja hora d’on es van produir les protestes, un dia després del tiroteig.

Tot i que les circumstàncies del que va passar no estan clares, segons els agents, els trets haurien tingut lloc a Kenosha durant la tercera nit de disturbis pel cas de Jacob Blake, quan el jove hauria deixat dos morts i un ferit de gravetat després d’obrir foc contra diversos manifestants.

La Policia de Kenosha va informar prèviament que cap a les 23.45 hores de dimarts passat, va haver de respondre davant les informacions de «trets i múltiples víctimes de bala» durant els disturbis. Segons els primers indicis, aquests trets haurien sigut realitzats per «civils armats» contra manifestants.

Estat d’emergència

Els fets es van produir hores després que el governador de Wisconsin, Tony Evers, declarés l’estat d’emergència després que diversos comerços del comtat de Kenosha patissin saquejos en el marc dels disturbis dels últims dies. A més, va procedir al desplegament de 250 agents de la Guàrdia Nacional.

Les protestes van començar després que diumenge circulés a les xarxes socials el vídeo en el qual es veu com Jacob Blake, de 29 anys, rep set trets a curta distància per part d’un agent de Policia. El succés s’hauria produït quan Blake mirava de separar dues dones que s’estaven barallant.

Onada de protestes

Notícies relacionades

De moment, dos agents de Policia han sigut suspesos de sou i feina, si bé la Fiscalia preveu presentar un informe sobre el cas en un període màxim de 30 dies.

Els trets contra Blake, de 29 anys, que es trobava davant els seus tres fills quan es va produir l’incident, han provocat una nova onada de manifestacions en ciutats de tot el país. El cas es produeix en un moment en què encara no havien remès les protestes per l’assassinat de George Floyd a mans de la Policia el passat 25 de maig.