setge al virus

Austràlia vol fer obligatòria la vacuna contra la Covid-19

El govern australià va firmar un conveni d'intenció amb la farmacèutica britànica AstraZeneca perquè Austràlia obtingui immediatament la fórmula de l'antídot

zentauroepp54021299 firefighters dressed in personal protective equipment prepar200707080503

zentauroepp54021299 firefighters dressed in personal protective equipment prepar200707080503 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern d’Austràlia vol fer obligatòria per als seus 25 milions d’habitants la vacuna contra la Covid-19, que serà administrada de manera gratuïta, va dir aquest dimecres el primer ministre, Scott Morrison.

«Buscarem la seva aplicació més àmplia com ho hem fet amb vacunes importants», va dir Morrison, que va assegurar que el seu govern cooperarà perquè els països de la regió tinguin accés a la vacuna contra la Covid-19.

El Govern australià va firmar un conveni d’intenció amb la farmacèutica britànica AstraZeneca perquè Austràlia obtingui immediatament la fórmula de la vacuna, si és que funciona i supera tots els controls, així com el dret a fabricar-la.

Al fer avui l’anunci oficial, el mandatari australià va comentar que fer obligatòria la vacuna contra la Covid-19 és «un component important de la nostra estratègia de vacunació».

D’altra banda, el cap mèdic interí del govern, Paul Kelly, va explicar que el programa de vacuna contra la Covid-19 serà en la seva primera etapa voluntària.

«Hi haurà gent que, per raons mèdiques, com va dir el primer ministre, no podran vacunar-se, però farem campanyes molt fortes per encoratjar la gent», va precisar Kelly, qui també va recalcar que les autoritats s’asseguraran que la vacuna, que s’espera que estigui llesta per a principis del 2021, «funcioni i sigui segura».

Austràlia, que havia reactivat la seva economia després de suprimir el coronavirus, afronta actualment una crisi sanitària provocada pel rebrot de Melbourne, la capital de Victòria, que a finals de juny va veure disparar les seves infeccions de 2.200 a unes 17.500.

El govern de Victòria, que ha confinat els cinc milions d’habitants de Melbourne fins al 13 de setembre i imposat mesures de restricció a la resta del seu territori, ha reportat aquest dimecres 216 nous contagis i 12 morts, cosa que indica que ha superat el pic de contagis.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’estat de Nova Gal·les del Sud va reportar set noves infeccions, enmig de preocupacions per un nou cas d’un guàrdia de seguretat d’un centre de quarantena per a viatgers internacionals que a més va treballar en un mercat de Sydney.

El país oceànic, que es va situar entre els països que millor va equilibrar la resposta sanitària amb l’econòmica a la crisi de la Covid-19, acumula uns 24.000 casos de Covid-19 i 450 morts.