Pànic a la Croisette

VÍDEO | Desenes de ferits després del rumor d'un tiroteig a la Costa Blava de França

En imatges que circulen per les xarxes es pot veure persones amagant-se sota les taules dels restaurants i gent corrent en totes les direccions

zentauroepp52937994 poli ambulancia200811115036

zentauroepp52937994 poli ambulancia200811115036 / LOIC VENANCE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de persones ferides lleus van ser traslladades a l'hospital després que un rumor sobre un tiroteig desencadenés el pànic al passeig marítim de la Croisette, a la ciutat francesa de Cannes, van anunciar fonts concordants dimarts.

Els serveis d'emergència van comptabilitzar 44 ferits  cap a les 04.00 de la matinada, alguns dels quals van ser traslladats a l'hospital en ambulància i d'altres s'hi van desplaçar pels seus propis mitjans.

«Només hi havia ferits lleus: traumatismes en membres inferiors, rascades, res greu», va afegir el portaveu dels bombers.

Al voltant de 100 bombers van intervenir a la nit al passeig de la Croisette, on es va propagar un rumor sobre un tiroteig que va provocar el pànic general en aquesta ciutat turística del sud de França, més coneguda per acollir el Festival de Cine de Cannes.

 En vídeos que circulen per les xarxes socials es poden veure persones amagant-se sota les taules dels restaurants i gent corrent en totes direccions, així com policies patrullant. 

"No ha habido ningún tiroteo en Cannes", tuiteó L'alcalde, David Lisnard, cap a la mitjanit, va dir que havia estat més aviat una reacció de «pànic col·lectiu després que un individu cridés 'tret'».

Va afegir que la reacció de pànic «diu molt sobre el nivell de tensió en la nostra societat».

Notícies relacionades

L'autoritat local de la regió Alps Marítims, que inclou Cannes i Niça, va instar a no propagar «informacions falses».

França va ser el blanc de diversos atacs terroristes des del 2015, inclòs un de perpetrat amb furgoneta al passeig marítim de Niça el dia de la festa nacional, el 14 de juliol del 2016, en el qual van morir 86 persones.

Temes:

França