PANDÈMIA GLOBAL

Itàlia endureix les mesures contra l'oci nocturn davant un repunt de casos

El Govern prohibeix festes i fogueres a les platges en la setmana amb més afluència de l'estiu

L'edat mitjana dels positius passa a estar per sota del llindar dels 40 anys

zentauroepp54403488 07 august 2020  italy  rome  italian prime minister giuseppe200810130329

zentauroepp54403488 07 august 2020 italy rome italian prime minister giuseppe200810130329 / Claudio Peripool Ansa LaPresse v

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri de l’Interior italià i els presidents de regió del país estan endurint la vigilància perquè es respectin les normes anticoronavirus, sobretot als llocs d’oci on es concentren els joves, i es prohibiran les festes i fogueres a les platges davant la setmana amb més afluència de l’estiu.

Sobretot preocupa el repunt dels contagis que va ser aquest diumenge de 463 nous positius davant un nombre de proves inferior a l’habitual, al voltant de 37.000.

Però a més, l’edat mitjana dels positius ha passat a estar per sota del llindar dels 40 anys i el 50% de les infeccions afecten persones d’entre 20 i 50 anys. El 10% són menors de 19 anys.

Segons dades del Ministeri de l’Interior, durant el cap de setmana s’han tancat un centenar de locals d’oci per incompliment de les disposicions anti-Covid, en comparació amb 18 en tota la setmana anterior.

Mascaretes en llocs tancats

Està prohibit fer fogueres amb motiu de la nit de Sant Llorenç, aquest dilluns, i es continua mantenint fins al 7 de setembre l’obligació de portar mascaretes als llocs tancats i guardar un metre de distància entre les persones.

Actualment a Itàlia només es permet l’obertura de discoteques a l’aire lliure, però algunes regions han decidit saltar-se la norma i s’ha permès l’obertura d’alguns locals.

L’alcalde de Ragussa, a Sicília, Peppe Cassì, va explicar que s’utilitzaran voluntaris i membres de la protecció civil per controlar la vida nocturna de la localitat.

Notícies relacionades

Un altre dels problemes són els brots que es produeixen amb origen en persones que arriben des de l’exterior, sobretot dels llocs de vacances.

Per això, el president de la regió del Lazio, Nicola Zingaretti, va explicar que s’està pensant fer proves obligatòries per als qui arribin de nacions amb alta incidència de Covid-19, tot i que no va especificar a quins països es referia.