PCR

Grècia obliga els viatgers que arriben d'Espanya a mostrar una prova negativa de Covid-19

Les autoritats gregues també posen límit a l'oci nocturn en enclavaments turístics com Creta, Santorini i Mikonos, on els bars hauran de tancar abans de mitjanit

zentauroepp52819465 athens  greece   17 03 2020   a man wears a protective mask 200810182735

zentauroepp52819465 athens greece 17 03 2020 a man wears a protective mask 200810182735 / ORESTIS PANAGIOTOU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Grècia ha anunciat aquest dilluns que els viatgers arribats des de diversos països, entre els quals Espanya, estaran obligats a presentar una prova PCR negativa per descartar que siguin portadors del nou coronavirus. La mesura entrarà en vigor dilluns que ve, dia 17.

Les autoritats gregues han inclòs Espanya en una llista de la qual també formen part Suècia, la República Txeca, Bèlgica i els Països Baixos. Els passatgers dels avions procedents d’aquests països hauran de portar una prova feta en els dies previs, fins a un màxim de 72 hores.

També hauran de presentar els resultats negatius d’una prova PCR els qui entrin al país per la frontera terrestre. Aquesta reforma afecta també els ciutadans grecs, així com els qui tinguin permís de residència a Grècia, segons la cadena pública ERT.

Notícies relacionades

Les autoritats no oculten la seva preocupació per la possible importació de casos i han posat límit també a l’oci nocturn en enclavaments turístics com Creta, Santorini i Mikonos, on els bars hauran de tancar abans de la mitjanit.

Grècia va registrar diumenge la seva taxa de contagis més gran des de l’inici de la pandèmia, amb més de dos centenars de positius en 24 hores, fins a un total de 5.623. A més, les autoritats van elevar a 212 la xifra de morts, un més que dissabte.