més de 250.000 persones

Milers de motards es concentren als EUA malgrat la pandèmia

L'ús de la mascareta no és obligatori a Dakota del Sud

mdedios54404582 sturgis  sd   august 07  kevin campbell  c  cheers while wat200808222345

mdedios54404582 sturgis sd august 07 kevin campbell c cheers while wat200808222345 / Michael Ciaglo

1
Es llegeix en minuts
Efe

Milers de motards participen des d’aquest cap de setmana en la localitat de Sturgis, a Dakota del Sud (EUA), en una concentració que durarà 10 dies i que podria ser una de les aglomeracions més grans de persones des de l’inici de la pandèmia per coronavirus al país, informen mitjans locals.

La concentració motera Sturgis Motorcycle Rally porta celebrant-se des de 1938 en aquesta petita població, de 7.000 habitants, on s’ha animat els participants que portin mascareta facial, tot i que no és obligatòria.

Sense confinament ni mascareta

La governadora de Dakota del Sud, la republicana Kristi Noem, no ha emès cap ordre de confinament o d’obligatorietat de mascareta des de l’inici de la pandèmia.

Segons dades del Departament de Sanitat de Dakota del Sud, publicades aquest dissabte, fins ara s’han registrat 9.371 casos confirmats de coronavirus i 144 morts en aquest estat.

El mitjà ‘USA Today’ ha indicat que s’espera que més de 250.000 persones es concentrin en aquest ral·li moter.

D’acord a dades del Departament d’Ingressos estatal, l’any passat l’esdeveniment va suposar al voltant d’1,3 milions de dòlars en ingressos fiscals.

Noem va expressar el seu recolzament a l’esdeveniment en un tuit dijous passat: «Vaig confiar en la meva gent, ells van confiar en mi, i Dakota del Sud està en un bon lloc en la lluita contra la Covid-19».

«El ral·li de motocicletes de Sturgis comença aquest cap de setmana, i estem emocionats pel que els visitants poden veure que el nostre gran estat pot oferir», va tuitejar.

La portaveu de l’ajuntament de Sturgis, Christina Stell, citada per la CNN, va explicar que el cap de setmana d’obertura de l’esdeveniment sol ser molt freqüentat.

Notícies relacionades

«Normalment el nombre de visitants assolirà el seu màxim dimecres i d’allà començarà a descendir», va dir.

El sistema hospitalari local, denominat Monument Health, ha sumat 172 llits nous davant possibles casos de coronavirus durant la concentració i està preparat per oferir 1.300 proves de coronavirus.