ATURAR L'EPIDÈMIA

Austràlia tanca la icònica muntanya Uluru per temor del contagi entre la comunitat aborigen

La decisió s'ha pres a petició dels indígenes que habiten en aquest paratge

zentauroepp40769502 file photo  uluru is lit by the setting sun in the northern 200804111543

zentauroepp40769502 file photo uluru is lit by the setting sun in the northern 200804111543 / Phil Noble

1
Es llegeix en minuts
DPA

Austràlia ha decidit tancar temporalment la muntanya Uluru, una de les icones de la nació oceànica, per evitar el contagi del coronavirus entre la comunitat aborigen que hi viu.

Parcs d’Austràlia ha explicat a l’agència DPA en un comunicat que la decisió s’ha pres a petició dels aborígens de la comunitat Mutitjulu, que temen que els turistes que visiten Uluru els portin la Covid-19.

«Respectem molt els propietaris tradicionals d’Uluru-Kata Tjuta i continuarem treballant de bona fe amb ells i amb altres parts per mantenir els residents de Mutitjulu sans i estalvis», ha dit.

Més de 250 indígenes anangu viuen a la comunitat Mutitjuli, situada just darrere d’Uluru, una formació rocosa de 348 metres d’altura també coneguda com a Ayers Rock. El paratge va estar tancat entre març i juny per la pandèmia però a finals de juliol va tornar a rebre visites de turistes australians.

Bloqueig als turistes

Notícies relacionades

Els residents locals van bloquejar l’entrada al parc nacional dilluns, quan va arribar el primer vol de Brisbane, un dels principals escenaris dels rebrots que s’han produït a Austràlia des de l’inici de la desescalada.

Uluru és el tercer lloc més visitat pels turistes a Austràlia, després de l’òpera i el pont de la badia de Sydney i de la Gran Barrera de Corall. El 2018, va rebre 370.000 persones.