Escàndol al Regne Unit

Detingut un exministre i diputat britànic per presumpta violació

Membre del Partit Conservador, ha quedat en llibertat sota fiança després de ser interrogat per la policia

És sospitós de violar, agredir sexualment i intimidar una antiga assistent parlamentària

49596339 59

49596339 59 / KIRSTY WIGGLESWORTH (AP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un exministre conservador membre actual de la Cambra dels Comuns del Regne Unit ha sigut detingut per suposadament violar, agredir sexualment i intimidar una antiga assistent parlamentària, segons han informat aquest diumenge els dominicals ’The Sunday Times’ i ‘Mail on Sunday’. La cadena pública BBC s’ha fet ressò de la notícia i ha afegit que el polític ‘tory’, a qui no es pot identificar per motius legals, ha sigut interrogat per la policia i es troba en llibertat sota fiança.

La policia metropolitana ha explicat en un comunicat que ha iniciat una investigació sobre «quatre incidents separats» que «suposadament van tenir lloc» entre el juliol del 2019 i el gener del 2020, després de rebre una denúncia divendres passat.

«Un home d’uns 50 anys va ser detingut el dissabte 1 d’agost sospitós de violació. Ha sigut posat en llibertat sota fiança fins que torni a mitjans d’agost», assenyala la nota, que afegeix que els suposats delictes van tenir lloc en «adreces» londinenques de «Lambeth, Hackney i Westminster» (on hi ha el Parlament britànic).

Víctima «traumatitzada»

El Partit Conservador del primer ministre, Boris Johnson, també ha emès un comunicat en què diu que les acusacions són «extremadament greus». «Ens prenem aquestes acusacions molt seriosament. Atès que ara l’assumpte és en mans de la policia, no seria apropiat que fem més comentaris al respecte», afegeix el comunicat.

Notícies relacionades

El dominical ‘The Sunday Times’ indica que la denunciant afirma que l’exministre la va agredir, la va obligar a tenir relacions sexuals i la va deixar tan traumatitzada que va haver d’ingressar en un hospital. Pel que sembla, els abusos van tenir lloc mentre tots dos mantenien una relació sentimental, segons els mitjans.

L’agència de notícies britànica Press Association (PA) assegura que el cap de disciplina de la formació en els Comuns, Mark Spencer, coneixia la «magnitud» de les acusacions i que en va arribar a parlar amb la presumpta víctima, però no hi va fer res.