delictes fiscals

Acusen el policia que va matar George Floyd d'evasió d'impostos

El matrimoni Chauvin deu uns 38.000 dòlars a l'estat de Minessota entre l'evadit, interessos i multes

El dia de la seva detenció, la seva dona Kellie, que treballa com a agent immobiliària, li va demanar formalment el divorci

zentauroepp53575669 editors note  graphic content    files  in this file still i200529195405

zentauroepp53575669 editors note graphic content files in this file still i200529195405 / DARNELLA FRAZIER

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expolicia que va matar a finals de maig  l’afroamericà George Floyd a Minneapolis (EUA), Derek Chauvin, va ser acusat aquest dimecres de diversos delictes fiscals, entre els quals evasió d’impostos.

Els fiscals van imputar Chauvin i la seva dona, Kellie, nou delictes relacionats amb aquesta acusació.

Se’ls responsabilitza de no haver declarat 464.000 dòlara en ingressos conjunts des del 2014, inclosos 95.000 que l’expolicia va guanyar fent hores extra com a agent de seguretat. També se’ls acusa de no haver presentat declaració d’impostos entre el 2016 i el 2019.

En total, d’acord amb els fiscals, el matrimoni Chauvin deu uns 38.000 dòlars a l’estat de Minessota entre l’evadit, interessos i multes.

Chauvin, de 46 anys, va ser detingut el 29 de maig després del seu acomiadament de la Policia de Minneapolis per l’assassinat dies abans de Floyd, una mort que va provocar setmanes de protestes racials als Estats Units.

Chauvin se l’acusa d’assassinat en segon grau i homicidi en tercer grau per matar Floyd i un jutge li ha imposat una fiança que no ha dipositat d’1 milió de dòlars per sortir de la presó mentre espera el judici.

Aquell mateix dia de la seva detenció, la seva dona Kellie, que treballa com a agent immobiliària, li va demanar formalment el divorci.

Sobre tres expolicies més, Thomas Lane, Tou Thao i Alexander Kueng, pesen càrrecs per ajudar i instigar a l’assassinat en segon grau.

Va ser Chauvin, no obstant, qui amb el seu genoll va asfixiar Floyd pressionant-li el coll durant més de vuit minuts en què l’afroamericà va repetir més de 20 vegades que no podia respirar.

Notícies relacionades

«Deixa de parlar, deixa de cridar, es necessita molt oxigen per parlar», li va respondre Chauvin, davant de les seves súpliques.

L’assassinat de Floyd va provocar un enorme esclat de protestes i disturbis racials al llarg i ample del país per les recurrents morts de ciutadans afroamericans en mans de policies als Estats Units.