Crisi sanitària

Duterte ordena arrestar tots els que no portin mascareta

El president de les Filipines assegura que no li tremolarà el pols davant dels que no compleixin les mesures en temps de pandèmia

zentauroepp54124150 duterte200722112124

zentauroepp54124150 duterte200722112124 / Eloisa Lopez

1
Es llegeix en minuts

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha emplaçat la policia a arrestar tots els ciutadans que incompleixin l’obligació de portar mascareta en llocs públics en plena pandèmia de coronavirus, segons ha informat el diari The Philippine Star.

«No tinc remordiments per arrestar les persones que no porten mascareta. Sembla una cosa trivial però en temps de pandèmia pot ser un delicte greu. Vostès estan transmetent el virus i són portadors», ha afirmat el mandatari filipí, en una reunió amb membres del Govern.

«Haurem de demanar-li a la nostra policia que sigui més estricta», ha dit Duterte, adreçant-se al ministre de l’Interior, Eduardo Año. «Si a un el porten a comissaria i el detenen, això li donarà una lliçó durant un temps», ha remarcat.

Notícies relacionades

El president de les Filipines ha indicat que odia arrestar persones per «una mera violació» de la legalitat però ha remarcat que la detenció és una mesura necessària per garantir que els ciutadans compleixen l’obligació de portar mascareta.

A més, el president ha posat èmfasi que els alcaldes de les ciutats i municipis «han de fer més» en la lluita contra el coronavirus. «Hi ha alcaldes que es neguen a complir les normes. Si volen que el coronavirus es redueixi o s’aturi, posin-se mascareta o no surtin si no volen portar-la. Distància social a més. No hi ha cap altra manera d’impedir que el coronavirus es transmeti d’una persona a l’altra», ha argumentat.

Temes:

Filipines