turisme

Cascades del Niàgara: barcos canadencs amb sis passatgers i els dels EUA, a rebentar

Tot i que els casos de Covid-19 continuen augmentant als Estats Units, els ferris operen al 50% de la seva capacitat mentre que al país veí van pràcticament buits per evitar contagis

zentauroepp54201488 american tourist boat maid of the mist  limited to 50   occu200722080515

zentauroepp54201488 american tourist boat maid of the mist limited to 50 occu200722080515 / CARLOS OSORIO

1
Es llegeix en minuts
Carlos Osorio

Les turístiques Cascades del Niàgara reflecteixen les diferències entre els Estats Units i el Canadà al fer front a la pandèmia del coronavirus. Mentre que als transbordadors canadencs amb prou feines hi ha passatgers, els nord-americans van a vessar en el seu trajecte cap a la boira de les cascades.

Tot i que els casos de Covid-19 continuen augmentant als Estats Units, el veí Canadà ha aconseguit contenir la seva propagació gràcies a estrictes mesures de distanciament social i a l’ús obligatori de les mascaretes a gairebé tot el seu territori.

A les famoses cascades, a la frontera entre els Estats Units i el Canadà, els ferris canadencs es limiten a només sis passatgers per barco, malgrat tenir una capacitat per a 700 persones. Però al costat dels nord-americans, els transbordadors operen al 50% de la seva capacitat.

«Fem una foto del barco (nord-americà)», va dir Julie Pronovost, que va visitar el turístic punt des del Quebec amb la seva família dimarts. «No crec que sigui molt segur estar en un transbordador així. És molt millor estar al costat canadenc», va afegir.

La tripulació del Maid of the Mist nord-americà es nega a fer comentaris, però al seu lloc web informa que segueix les recomanacions dels funcionaris de salut pública de l’estat de Nova York. Els ferris tenen marcadors per mantenir els visitants separat, i l’ús de la mascareta és obligatori.

Notícies relacionades

Per la seva part, Mory DiMaurizio, vicepresident de Hornblower Niagara Cruises del Canadà, va assegurar que els límits imposats als seus negocis pel govern provincial d’Ontario per contenir la pandèmia eren «decebedors» i que era «frustrant» veure els barcos nord-americans relativament plens.

Els turistes, no obstant, se senten molt més segurs amb el límit de sis persones per barco.