sota pena de multa de 110 euros

Portar mascaretes serà obligatori en comerços d'Anglaterra

El govern britànic decretarà, després de setmanes de missatges contradictoris, aquesta mesura en línia amb Escòcia i altres països europeus com Espanya, Itàlia i Alemanya

Quedaran exempts d'aquesta norma els nens menors d'11 anys i les persones amb certes discapacitats

comercios-inglaterra / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Portar una mascareta o un protector facial en comerços i supermercats a Anglaterra serà obligatori a partir del pròxim dia 24 sota pena de multes de fins a 100 lliures (uns 110 euros), com a part dels esforços del govern per frenar la pandèmia.

Segons avança aquest dimarts la cadena pública BBC, el govern britànic decretarà, després de setmanes de missatges contradictoris, aquesta mesura en línia amb Escòcia i altres països europeus com Espanya, Itàlia i Alemanya. 

Des de mitjans del maig passat, als ciutadans se’ls ha recomanat que es cobreixin la cara en llocs públics tancats, on puguin trobar-se amb persones amb qui habitualment no conviuen.

L’ús de mascaretes i protectors de cara, recomanat per provar de contenir la propagació del virus i encoratjar els ciutadans a tornar a les botigues, sí que és obligatori en el transport públic des del passat 15 de juny. 

Aquesta mesura, que detallarà avui previsiblement el titular de Sanitat Matt Hancock, continua a setmanes de confusió després que alguns membres del govern suggerissin en els últims dies que els britànics havien de fer servir el sentit comú en lloc d’advocar per l’obligatorietat de les mascaretes. 

Quedaran exempts d’aquesta norma els nens menors d’11 anys i les persones amb certes discapacitats. 

Notícies relacionades

Per la seva part, Escòcia va decretar l’obligatorietat del seu ús a les botigues des del passat dia 10 mentre que Gal·les i Irlanda del Nord revisen la mesura si bé, de moment, no obliguen a portar-les. 

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va ressaltar divendres passat la necessitat d’adoptar un enfocament més dur amb relació a aquestes normes en llocs tancats i se’l va fotografiar portant una mascareta en un comerç de la seva circumscripció d’Uxbridge.