Crisi sanitària internacional

Israel endureix les restriccions per la Covid-19

El Govern ordena el tancament de bars, discoteques i piscines, i limita els aforaments de restaurants

zentauroepp54016749 israeli medical personnel take samples at a drive through co200706184458

zentauroepp54016749 israeli medical personnel take samples at a drive through co200706184458 / JACK GUEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern israelià ha endurit avui encara més les restriccions pel rebrot de coronavirus i ha ordenat el tancament de bars, gimnasos, piscines, discoteques i sales d’esdeveniments culturals davant el preocupant augment de contagis de Covid-19, que fa témer una tornada al confinament.

«Si no actuem ara, tindrem centenars o potser al voltant de mil casos greus en les pròximes setmanes, cosa que paralitzarà el nostre sistema sanitari», ha alertat el primer ministre, Benjamin Netanyahu, abans d’anunciar les mesures restrictives per impedir prendre mesures «encara més extremes més endavant».

Els restaurants i temples religiosos continuaran oberts, però tindran limitacions d’aforament. Els primers podran acollir un màxim de 20 persones en espais tancats, i fins a 30 en àrees obertes, i als centres d’oració no podran congregar-se més de 19 feligresos.

Distanciament i mascaretes

Qualsevol altre tipus de reunió pública quedarà restringida a un màxim de 20 persones, que hauran de mantenir el distanciament de dos metres i portar mascaretes per prevenir el contagi. També afectarà el transport públic i els autobusos només podran admetre un màxim de 20 viatgers.

Així mateix, els campaments d’estiu i altres activitats per a nens i joves s’hauran de reduir: només els més petits podran assistir-hi, i el Ministeri de la Sanitat decidirà si els de 5 anys o més poden continuar formant-ne part.

Notícies relacionades

Un altre àmbit afectat són ministeris i companyies governamentals: el 30% de la seva plantilla passarà a treballar des de casa. Totes aquestes mesures impliquen un significativa marxa enrere després de la ràpida reobertura que Israel va realitzar des del maig, una vegada superada la primera fase més crítica de la pandèmia, que va impactar al país de manera moderada.

El país, amb gairebé nou milions d’habitants, supera el total de 30.000 infectats. D’aquests, prop de la meitat són actius, i gairebé 100 persones estan en estat greu. El nombre de morts també ha augmentat lleugerament en els últims dies i se situa en un total de 332.