ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

Un altre ministre dona positiu per Covid a Bolívia

És el segon membre de l'Executiu que contreu la malaltia aquesta setmana

zentauroepp53012910 city workers fumigate a street to help contain the spread of200405100224

zentauroepp53012910 city workers fumigate a street to help contain the spread of200405100224 / Juan Karita

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Mineria i Metal·lúrgia de Bolívia, Jorge Fernando Oropeza, va donar positiu a la Covid-19 i és la segona autoritat de l’Executiu transitori el contagi del qual es confirma en aquesta setmana.

La presidenta transitòria de Bolívia, Jeanine Áñez, va confirmar el resultat positiu del ministre Oropeza a través del seu compte de Twitter i li va desitjar la seva ràpida recuperació.  «La meva solidaritat i tots els meus millors desitjos per a Jorge Fernando Oropeza, el nostre ministre de Mineria i Metal·lúrgia, que lamentablement va donar positiu de Covid-19. Esperem la seva ràpida recuperació. Força Jorge, et tinc en les meves oracions», va escriure en aquesta xarxa social. 

El resultat d’Oropeza se suma a la confirmació del ministre de la Presidència, Yerko Núñez, que dijous va rebre el resultat positiu a la prova. Núñez va indicar que està estable i que continuarà treballant des del seu aïllament, a més d’afirmar que en el gabinet ministerial s’estan prenent les mesures de bioseguretat per evitar contagis. 

Aquest divendres passat el ministre de Govern (Interior), Arturo Murillo, va dir en un acte a la ciutat boliviana d’El Alto que almenys «set ministres han caigut amb Covid-19», sense donar més detalls. 

Áñez per seguretat treballa des de la residència presidencial a La Paz i envoltada de poques persones per evitar possibles contagis, acudint al palau de Govern només l’imprescindible. 

Membres de l’Executiu aïllats

El març passat el ministre transitori d’Educació, Esports i Cultura, Víctor Hugo Cárdenas, es va aïllar preventivament durant catorze dies per haver estat a prop d’un cas confirmat, mentre que al maig el ministre interí de Defensa, Luis Fernando López, va ingressar en aïllament després de la confirmació de la prova positiva de la seva dona. 

De la mateixa forma, la ministra transitòria de Medi Ambient, María Elva Pinckert, també va ingressar al maig en quarantena per la sospita d’estar contagiada de coronavirus, al tenir contacte amb un cas confirmat. 

Notícies relacionades

Bolívia reporta 1.320 defuncions i 36.818 casos confirmats del coronavirus SARS-CoV-2, segons informació del Ministeri de Salut.

Aquesta setmana el país va registrar xifres rècord de contagis diaris que sobrepassen el miler, mentre que els hospitals a diverses regions del país estan col·lapsant per falta d’equipament i recursos humans.