Crisi veneçolana

Maduro rectifica i no expulsarà l'ambaixadora de la UE

El president de Veneçuela demana a Europa «gestos» després de la seva decisió de fer marxa enrere

zentauroepp53034988 14 03 2020 el presidente de venezuela  nicol s maduro  con u200406180220

zentauroepp53034988 14 03 2020 el presidente de venezuela nicol s maduro con u200406180220 / PRENSA PRESIDENCIAL VENEZUELA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / AFP

El Govern de Nicolás Maduro ha reconsiderat la decisió d’expulsar l’ambaixadora de la Unió Europea Veneçuela, Isabel Brilhante Pedrosa, però, va demanar «gestos» del bloc, que manté sancions contra el país i desenes de funcionaris.

Caracas «va decidir deixar sense efecte la decisió» declarar persona non grata l’ambaixadora Brilhante Pedrosa, segons recull un comunicat conjunt del canceller veneçolà, Jorge Arreaza, i el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell.

L’anul·lació de la mesura contra la diplomàtica portuguesa es va produir quan es complia el termini de 72 hores que Maduro li havia donat dilluns passat per abandonar el país, en resposta a noves sancions europees contra 11 veneçolans per accions contra l’oposició, encapçalada per Juan Guaidó. El mandatari veneçolà va assegurar haver decidit fer marxa enrere després d’una conversa «tensa, dura en principi», entre Arreaza i Borrell.

«Esperem gestos d’Europa»

Notícies relacionades

«Li vaig dir al canceller Arreaza: Deixa’m pensar-lo, em sembla bona la idea de donar-li una oportunitat, com deia John Lennon [...], al diàleg, a la diplomàcia, a la comunicació i a una nova entesa amb la Unió Europea», va asseverar Maduro durant un discurs en un acte militar a Caracas.

Va ser «un gest» per «no entorpir el diàleg amb la Unió Europea i esperem, doncs, que hi hagi també gestos d’Europa per tenir una posició molt més objectiva sobre els esdeveniments del nostre país», va declarar per la seva banda Arreaza en una entrevista amb la cadena de televisió internacional Telesur. La UE havia demanat dimarts al govern de Maduro que reconsiderés l’expulsió.