per ocupar-se de la seva segona residència

El pare del primer ministre Boris Johnson viatja a Grècia en contra de la recomanació del Govern

Stanley Johnson va entrar al país via Bulgària, perquè des del Regne Unit els vols directes estan vetats

FILE PHOTO: Stanley Johnson, father of Boris Johnson, walks through the venue of the Conservative Party Conference in Birmingham, Britain, October 2, 2018. REUTERS/Toby Melville/File Photo

FILE PHOTO: Stanley Johnson, father of Boris Johnson, walks through the venue of the Conservative Party Conference in Birmingham, Britain, October 2, 2018. REUTERS/Toby Melville/File Photo / Toby Melville (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Stanley Johnson, pare del primer ministre britànic, Boris Johnson, ha admès que ha viatjat a Grècia, on té una segona residència, malgrat que el Govern del Regne Unit recomana limitar els viatges a l’estranger a aquells desplaçaments «essencials».

Tot i que Atenes ha vetat els vols directes des del Regne Unit fins a mitjans de juliol, Johnson, de 79 anys, va arribar al país ahir a la nit fent escala a Bulgària, segons revela avui el tabloide ‘Daily Mail’.

A Pelió

«Soc a Pelió (est de Grècia) per una qüestió de negocis essencial. Estic intentant blindar contra la Covid la meva propietat, amb vista a la temporada de lloguers que s’acosta», va explicar el pare del cap de Govern al diari britànic.

«He d’instal·lar mesures de distància [social] a la propietat perquè aquí s’ho estan prenent molt seriosament», va afirmar Johnson, que després de la sortida oficial del Regne Unit de la Unió Europea (UE), el 31 de gener, ha començat a tramitar la nacionalitat francesa.

Antic eurodiputat conservador

L’antic eurodiputat conservador (1979-1984) va admetre que «els grecs estan mirant d’evitar arribades en massa des del Regne Unit». «Tot i així, van star bastant contents que jo arribés. Tot el que van voler saber [a la frontera] va ser d’on venia i què estava fent», va esgrimir.

Un portaveu del Govern va recalcar que la recomanació de no viatjar a l’estranger continua vigent, però que «és responsabilitat de cada individu prendre les decisions per si mateix».

«Per descomptat que aniré al pub si necessito anar a un pub»

A mitjans de març, pocs dies abans que es decretés el tancament de tots els bars i restaurants per prevenir l’expansió del coronavirus al Regne Unit, Stanley Johnson va apostar per desatendre les advertències oficials, que recomanaven mantenir la distància social i quedar-se a casa. «Per descomptat que aniré al pub si necessito anar a un pub», va dir llavors el pare del cap del Govern.

Notícies relacionades

Stanley Johnson ha apressat avui l’Executiu a negociar «ponts aeris» al més aviat possible per facilitar l’arribada de turistes britànics a Grècia. «Pel que he vist a l’arribar aquí, els britànics no seran un perill per als grecs, perquè aquí estan anant molt amb compte», va assenyalar.

Països als quals els britànics podran viatjar sense quarantena a la tornada

L’Executiu britànic espera revelar abans que acabi la setmana una llista d’uns 75 països als quals els residents al Regne Unit podran viatjar sense necessitat de passar per una quarantena de 14 dies a la seva tornada a casa.