també al centre de la ciutat

Un ferit en el segon apunyalament en 48 hores a Glasgow

La Policia ho considera un atac «dirigit» que no suposa risc per a la resta dels ciutadans

Divendres, un home va ser abatut a trets després de ferir sis persones a ganivetades a l'Hotel Park Inn

glasgow

glasgow / Andrew Milligan (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha resultat ferit en el segon apunyalament a la ciutat escocesa de Glasgow en 48 hores, que la Policia considera un atac «dirigit» que no suposa risc per a la resta dels ciutadans, va indicar aquest diumenge un portaveu policial en unes declaracions que ha recollit l’agència Efe.

Després de rebre una trucada d’alerta a les 11.10 GMT d’aquest diumenge, els agents han acordonat els carrers limítrofs a l’Hotel Premier Inn del centre urbà, davant del qual es va produir el succés, que ara investiguen les autoritats i que no es creu que estigui relacionat amb el delicte de divendres.

«Un atac dirigit»

«Els agents són al lloc dels fets. Creiem que ha sigut un atac dirigit i pensem que no existeix cap amenaça per a la gent», ha dit avui l’inspector Gareth Griffiths.

Aquest apunyalament es produeix després que divendres el sudanès de 28 anys Badreddin Abadlla Adam fora abatut a trets per la Policia després de ferir sis persones a ganivetades a l’Hotel Park Inn de Glasgow, que allotja temporalment durant la pandèmia a immigrants sol·licitadors d’asil.

Investigant les motivacions

La Policia ha informat aquest diumenge que la identificació d’aquest atacant, presumptament un dels residents de l’hotel, es basa en «informació que va facilitar aquest any al ministeri de l’Interior», i va assenyalar que continuen les investigacions sobre les seves motivacions, en un succés que no es considera un acte de terrorisme.

Sis persones van ser ferides quan l’agressor va perpetrar el seu atac al migdia de divendres passat a l’Hotel Park Inn de West George Street, fet que va motivar el tancament dels carrers del centre de la ciutat escocesa. Els ferits són tres dels sol·licitants d’asil, dos recepcionistes i el policia David Whyte, tots entre 17 i 53 anys, que romanen hospitalitzats en condició estable, ha confirmat la Policia.

Temors per la seva salut mental

Notícies relacionades

Segons han van declarar alguns testimonis als mitjans, l’autor era presumptament un dels residents de l’hotel i altres llogaters havien expressat anteriorment temors pel seu estat de salut mental.

La Policia d’Escòcia ha demanat als ciutadans que es posin en contacte si creuen que poden tenir informació sobre els fets i manté que no es considera que existeixi cap risc addicional relacionat amb aquest succés. 

Temes:

Glasgow