EL PROBLEMA DE LA VIOLÈNCIA

Almenys tres morts en un atemptat a Ciutat de Mèxic

L'objectiu de l'atac era el responsable de la Seguretat Ciutadana de la capital, que ha resultat ferit greu

zentauroepp53898804 mex3207  ciudad de m xico  m xico   26 06 2020   peritos for200626181156

zentauroepp53898804 mex3207 ciudad de m xico m xico 26 06 2020 peritos for200626181156 / Sashenka Gutierrez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys dues persones han perdut la vida aquest matí a la capital de Mèxic en un atac perpetrat contra el secretari de Seguretat Ciutadana de la ciutat, Omar García Harbuch, que ha resultat ferit i es troba hospitalitzat. La policia, en una operació llampec després de l’atac, ha detingut 12 persones, ha informat l’alcaldessa de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum.

L’atac, que no ha sigut reivindicat per cap grup, ha tingut lloc poc després de les 6.30 (hora local) en l’encreuament entre el Paseo de la Reforma y Monte Blanco, quan el comboi del regidor ha estat interceptat per un grup que l’estava esperant a bord d’una camioneta. «Desafortunadament, dos membres de l’equip de seguretat del secretari han perdut la vida. A les seves famílies els envio el meu més sentit condol i dir-los que no quedaran desemparats», ha afegit Sheinbaum en una roda de premsa.

L’alcaldessa també ha lamentat que una dona que passava per la zona en aquell moment hagi mort també. «M’he posat en contacte amb la seva família per donar-los tot el meu recolzament». La fiscal de Ciutat de Mèxic, Ernestina Godoy, ha anunciat l’obertura d’una investigació per aquests fets, pels quals ja han sigut detingudes 12 persones.

Compromís amb la pau i la seguretat

Sheinbaum ha confirmat, també, l’evacuació de García Harbuch a un hospital, on «està bé i fora de perill». L’alcaldessa ha atribuït l’atac a la «gran feina» que està realitzant l’oficina de García Harbuch per «garantir la pau i la tranquil·litat» a la capital mexicana.

«Als habitants de Ciutat de Mèxic els reitero el meu compromís per garantir la seguretat i la pau; aquí no hi ha marxa enrere. És un gran secretari de Seguretat, que està en coordinació amb la fiscalia i les forces federals», ha afirmat l’alcaldessa, que ha confirmat que García segueix en el seu càrrec.

Sobre la possibilitat que els presumptes agressors siguin integrants del càrtel Jalisco Nueva Generación, Sheinbaum ha afirmat que les autoritats han estat perseguint no només membres d’aquesta organització delictiva sinó de moltes d’altres.

Dos policies ferits

Notícies relacionades

El departament de Seguretat Ciutadana ha confirmat que almenys dos policies han resultat ferits en un tiroteig, en el qual els assaltants han utilitzat armes llargues i granades de fragmentació, segons el diari ‘El Universal’.

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, també ha atribuït l’atemptat a la tasca de les autoritats «per garantir la pau i la tranquil·litat, tant per a la Ciutat de Mèxic com per al país», i ha expressat la seva «solidaritat» i «recolzament total» a l’equip de govern de la capital.

Temes:

Mèxic