'FAKE NEWS'

Twitter etiqueta un vídeo compartit per Trump com a «manipulat»

Es tracta d'una versió manipulada amb el logo de la CNN d'un viral del 2019 amb dos nens, un de blanc i un altre negre, abraçant-se al carrer

Aquesta és la tercera vegada que Twitter disputa en poques setmanes el contingut de tuits de Trump, una cosa que ha enfurismat el president nord-americà

zentauroepp53695221 file photo  u s  president donald trump addresses a news con200608194705

zentauroepp53695221 file photo u s president donald trump addresses a news con200608194705 / Kevin Lamarque

2
Es llegeix en minuts
Efe

Twitter va etiquetar aquest dijous com a «manipulat» un vídeo editat que va compartir en el seu compte d’aquesta xarxa social el president dels Estats Units, Donald Trump, al determinar que el seu contingut viola les normes de la companyia.

Es tracta d’una versió manipulada amb el logo de la CNN d’un vídeo que es va fer viral el 2019 de dos nens, un de blanc i un altre de negre, abraçant-se al carrer.

La versió compartida per Trump comença amb un segment del vídeo en el qual el nen blanc sembla perseguir el negre amb els rètols «Nen terroritzat fuig d’un bebè racista» i «El bebè racista probablement sigui un votant de Trump» al costat del logo de la CNN.

Aquest segment editat dona pas al vídeo original en el qual els dos nens s’abracen i llavors apareix el missatge «Els Estats Units no són el problema. Les notícies falses ho són».

Enviament d’alertes

Twitter va etiquetar aquest vídeo com a «manipulat» i va enviar a alguns dels seus usuaris una alerta amb un enllaç en el qual dona més detalls sobre el cas.

«El setembre del 2019, la CNN va informar d’un vídeo viral sobre l’amistat entre dos nens. Aquest dijous, el president va compartir una versió d’aquest vídeo que molts periodistes han confirmat que està editada i manipulada amb un rètol fals de la CNN», afirma Twitter.

Tercer cas

Aquesta és la tercera vegada que Twitter disputa en poques setmanes el contingut de tuits de Trump, una cosa que ha enfurismat el president nord-americà, que durant anys ha utilitzat aquesta xarxa social per comunicar-se directament amb els seus 80 milions de seguidors sense passar pel filtre dels mitjans.

En la primera ocasió Twitter va enllaçar informació verificada que contradeia els tuits de Trump sobre la suposada manipulació del vot per correu, mentre que en la segona la companyia va ocultar un missatge del president sobre les protestes racials per «glorificar la violència».

Notícies relacionades

La decisió de Twitter passa el mateix dia en què Facebook ha retirat un anunci de la campanya per a la reelecció de Trump al considerar que contenia un símbol que van utilitzar els nazis en els camps de concentració, cosa que indica un escrutini més gran de les companyies de Silicon Valley al mandatari.

Trump ha considerat les decisions de Twitter com a «censura» i a finals de maig va firmar un decret destinat a avaluar si el seu Govern pot castigar Twitter, Facebook, Youtube o Google si intenten moderar els continguts publicats a les seves plataformes.