LA PANDÈMIA A RÚSSIA

Un túnel desinfectant per protegir Putin del coronavirus

Visitants i reporters que entren en contacte amb el president rus han de travessar un túnel on són fumigats amb una solució esterilitzant i on se'ls mesura la temperatura corporal

zentauroepp53773841 russian president vladimir  putin attends a meeting with fed200617115826

zentauroepp53773841 russian president vladimir putin attends a meeting with fed200617115826 / SPUTNIK

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Diuen que és com seure en una terrassa d’estiu quan la calor s’intensifica i es posen en marxa els  aspersors d’aigua destinats a humidificar l’ambient. El líquid element utilitzat, això sí, és de molt diferent naturalesa: una solució desinfectant que suposadament elimina de la roba virus i bacteris. El ‘pool’ presidencial de l’agència governamental russa Ria-Nóvosti ha difós en el seu compte de Twitter el vídeo del túnel esterilitzant que han de travessar tots aquells que accedeixin a l’entorn on viu i treballa el president de Rússia, Vladímir Putin, de 67 anys, una edat considerada pels metges com a perillosa, amb possibles i nombroses complicacions en cas de contreure la Covid-19.  

El mecanisme en qüestió ha sigut instal·lat a la residència de Novo-Ogáriovo, als afores de Moscou, on el líder del Kremlin està pràcticament reclòs des de finals del mes de març, data en què va visitar un hospital especial per a malalts de coronavirus, i va acabar donant la mà i conversant, sense protecció, amb Denis Protsenko, metge en cap del centre sanitari que dies després va informar haver sigut contagiat. Ha sigut ideat per una empresa russa de la localitat de Penza i a més de ‘fumigar’ els visitants, és capaç de mesurar la seva temperatura corporal. També està dotat d’un mecanisme de reconeixement facial com els que han sigut instal·lats en càmeres per tot Moscou.

Notícies relacionades

 

I allà no s’aturen les mesures per salvaguardar al màxim mandatari rus de la pandèmia. Tots aquells que es reuneixen amb ell han de sotmetre’s a un test de coronavirus, i el mateix Putin és examinat amb molta freqüència. De fet, la Covid-19 ha afectat una part important del seu entorn pròxim: el primer ministre Mikhaïl Mixustin, el portaveu Dmitri Peskov, així com alguns membres destacats de l’Executiu.