ESCENES DANTESQUES COMPARTIDES A LES XARXES SOCIALS

Una guerra entre narcotraficants sembra el terror a Dijon

Aqjuest dilluns la policia va haver de dispersar un centenar d'homes encaputxats i armats fins a les dents que volien defensar el barri després de l'expedició punitiva dels txetxens

zentauroepp53774611 this frame grab provided by bfm tv shows youths  some holdin200616224146

zentauroepp53774611 this frame grab provided by bfm tv shows youths some holdin200616224146

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

El control del tràfic de drogues en un barri de la ciutat francesa de Dijon sembla estar al darrere de la venjança que han protagonitzat membres de la comunitat txetxena arribats de tot França i que han sembrat el caos durant quatre nits consecutives.

Les escenes de violència han deixat els veïns en estat de xoc. Aquest dilluns la policia va haver de dispersar un centenar d'homes encaputxats i armats fins a les dents que volien defensar el barri després de l'expedició punitiva dels txetxens.

Imatges impactants a les xarxes

Les imatges, sense datar, mostrant individus amb barres de ferro i armes de foc –no se sap si veritables o falses- han proliferat per les xarxes socials afegint encara més tensió a l'ambient de violència.

Baralla de bandes a Dijon. Centenars de txetxens provinents de tot França han anat a la ciutat a venjar la pallissa que li van donar a un jove txetxè de 16 anys, els mitjans locals asseguren que per temes de drogues.pic.twitter.com/zEr0xauJp6— Desxifrant la Guerra (@descifraguerra) June 15, 2020

Guerra a mort entre txetxens i magribins a Dijon, França, pel control del tràfic de drogues i el territori. pic.twitter.com/u9bdjnpYDQ— Nekane �� (@NekaneHarta) June 16, 2020

Notícies relacionades

La Justícia ha obert una investigació per aclarir l'origen dels aldarulls i el ministre de l'Interior, Christophe Castaner, va enviar aquest dimarts el seu «número dos», el secretari d'Estat Laurent Nuñez, per mitigar les crítiques en persona.

“Convé recordar que la justícia la imparteix l'Estat”, ha dit el secretari d'Estat d'Interior, Laurent Nuñez, que ha viatjat aquest dimarts a la localitat. El seu departament examinarà la situació administrativa i judicial dels txetxens implicats en els aldarulls per veure si és possible expulsar-los.

Temes:

França