entrevista al mandatari

Putin vincula les protestes als EUA amb «profundes crisis internes»

El president rus afirma que Rússia és líder mundial en armament supersònic i assegura que té paritat amb els nord-americans en armament nuclear

zentauroepp53735078 russian president vladimir putin takes part in the presentat200614155605

zentauroepp53735078 russian president vladimir putin takes part in the presentat200614155605 / MIKHAIL KLIMENTYEV

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president rus, Vladímir Putin, ha relacionat l’onada de protestes contra el racisme i la violència policial que ha sacsejat els Estats Units amb «profundes crisis internes» del país. «El que ha passat és una manifestació de profundes crisis internes», ha afirmat Putin en una entrevista concedida a la cadena de televisió Rossiya 1 recollida per l’agència de notícies russa Sputnik.

D’altra banda, Putin ha afirmat que Rússia és el líder mundial en el desenvolupament de noves armes, incloent les hipersòniques. «Respecte al desenvolupament del potencial nuclear de defensa, mantenim més o menys una paritat amb els Estats Units quant als portadors i al nombre d’ogives», ha apuntat.

No obstant, segons el mandatari rus, «en els projectes avançats estem per davant sense cap dubte», ja que Rússia no només modernitza les capacitats tradicionals de defensa, sinó també introdueix sistemes nous.

Armament similar

Notícies relacionades

«En aquest sentit es pot dir amb certesa que som el número u del món en aquest aspecte», ha reblat. «Les principals potències militars aconseguiran en el seu moment armament similar que té Rússia. Em refereixo a les armes hipersòniques. No obstant, des de l’any 2018 i fins ara ningú ho ha aconseguit», ha assegurat.

Però fins i tot quan algun altre país obtingui l’armament hipersònic, Rússia «sabrà sorprendre els seus socis», ja que «amb molta probabilitat tindrà les capacitats per contrarestar-lo», ha advertit.