NOVA EXPLOSIÓ DE VIOLÈNCIA

Dimiteix la cap de la policia d'Atlanta després de la mort d'un jove negre tirotejat per un agent

Els manifestants han cremat un restaurant de menjar ràpid i han bloquejat una autopista

53752051 60

53752051 60 / Ben Gray (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres setmanes després de la mort de George Floyd, asfixiat sota el genoll d’un policia blanc a Mineápolis, l’esclat de ràbia s’ha traslladat a la capital de Geòrgia, Atlanta, on un altre jove negre, Rayshard Brooks, va morir divendres passat a la nit per trets d’un altre policia. Hores després, la cap de la policia de la ciutat, Erika Shields, ha presentat la seva dimissió. 

Brooks, de 27 anys, va morir divendres a la nit després de ser tirotejat a l’aparcament d’un restaurant de menjar ràpid de la cadena Wendy’s a Atlanta, després de resistir-se a ser detingut i de forcejar amb dos agents blancs, va informar en un comunicat el Buró d’Investigació de Geòrgia (GBI, en anglès). Tot l’incident va ser captat per les càmeres de seguretat, i ha circulat com la pólvora a les xarxes socials, avivant encara més les protestes als carrers per denunciar la violència policial contra les minories.

protestas-atlanta / periodico

Aquestes protestes van acabar ahir a la nit al mateix restaurant on van matar Brooks, que va acabar consumit per les flames. Els manifestants van bloquejar l’autopista i hi va haver diversos arrestats.

Vídeos de la mort

Un primer vídeo difós a les xarxes socials mostra el forcejament amb els agents i com l’home aconsegueix escapolir-se’n i surt corrents, perseguit per un dels policies.

atlanta / periodico

Un segon vídeo publicat aquest dissabte pel GBI mostra com Brooks, després de fugir dels agents, va allargar el braç cap enrere i aparentment va apuntar l’agent amb la pistola de descàrrega elèctrica.

«En aquell moment l’agent d’Atlanta va agafar la seva arma, la va disparar i va impactar en el senyor Brooks, i aquest va caure a terra», va explicar en una roda de premsa el director del GBI, Vic Reynolds.

Brooks va ser «traslladat a un hospital local, on va morir després de l’operació», va indicar el GBI, el director del qual va demanar al públic que «no es precipiti a l’hora d’arribar a conclusions» sobre els fets.

Un advocat de la família de Brooks, L. Chris Stewart, va disputar la versió oficial en una roda de premsa, ja que assegura que els testimonis amb qui ha parlat no van veure que la policia fes cap test d’alcoholèmia a la víctima i remarca que una pistola elèctrica no és una arma letal.

Notícies relacionades

«La seva vida [la del policia blanc] no estava en risc immediat quan va disparar aquest tret», va afirmar Stewart.

El debat sobre el racisme és especialment viu a Geòrgia, on el febrer passat dos homes blancs van matar a trets un jove afroamericà desarmat, Ahmaud Arbery, en un incident gravat en vídeo i que va generar commoció pel retard en detenir els implicats.