ABUSOS POLICIALS ALS EUA

Investigat un policia després de matar un home negre de 27 anys a Atlanta

El jove va forcejar amb l'agent intentant-li treure la pistola tàser quan el segon policia li va disparar

zentauroepp53746542 protestors block university avenue outside the wendy s fast 200613204647

zentauroepp53746542 protestors block university avenue outside the wendy s fast 200613204647 / Steve Schaefer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

Un nou incident d’abusos policials als EUA, tres setmanes després de la mort de George Floyd. L’Oficina d’Investigació de Geòrgia ha informat que ha obert una indagació sobre la mort d’un jove negre de 27 anys després de ser tirotejatper un policia a Atlanta divendres passat a la nit. El mort pel que sembla es va resistir a l’agent i va intentar treure-li la pistola tàser. L’home és Rayshard Brooks, de 27 anys i veí de la mateixa Atlanta.

La policia va rebre un avís a les 22.33 per la presència d’un individu dormint en un vehicle a la zona de servei per a cotxes d’un restaurant d’hamburgueses que dificultava el pas d’altres vehicles, segons informa l’oficina i recull la cadena CNN.

Forcejament amb els agents

Notícies relacionades

Brooks va ser sotmès a un control d’alcoholèmia i va donar positiu i després es va resistir a la detenció i va forcejar amb els agents. Un dels policies va treure la pistola tàser i, segons un testimoni, Brooks el va agafar. Llavors un dels agents li va disparar. Va ser traslladat a un hospital, on va morir. L’agent va ser atès i donat d’alta immediatament.

Aquest incident es produeix enmig de l’onada global de protestes contra el racisme i la violència policial causada per la mort de George Floyd el 25 de maig a Minneapolis. Floyd va morir després de passar gairebé nou minuts amb el coll empresonat entre el genoll d’un policia i el terra.