La Xina inaugura el primer gratacel horitzontal a 250 metres d'alçada

La ciutat de Chongqing estrena una immensa estructura de 300 metres de longitud recolzada en quatre torres amb vistes espectaculars sobre la ciutat

raffles-city-chongqing-china / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ciutat xinesa de Chongqing ha inaugurat l’última moda en edificacions: el gratacel horitzontal. Suspès a 250 metres d’alçada i amb 300 metres de longitud, el batejat com a Crystal (pel seu terra de vidre) és el pont d’un complex hoteler de 15.000 metres quadrats de jardins, una piscina infinita (de les que relaxen la vista), bar, sala per a reunions o festes i locals de restauració, a més d’una casa club residencial i el vestíbul de l’hotel.

Notícies relacionades

Dissenyat per Safdie Architects per a Capitaland, el pont té també un observatori amb vista a la confluència dels rius Iangtsé i Jialing a través d’una plataforma d’observació a l’aire lliure amb terra de vidre, com un passadís transparent per simular que es camina per l’aire, segons informacions de la CNN.

La forma del Raffles City Chongqing, que així es diu el complex hoteler, està inspirat en les imatges històriques dels grans velers xinesos i ret homenatge a la història de municipi de Chongqing. Té vuit gratacels, dos de més de 350 metres d’alçada, i un és també la torre residencial més alta de la Xina. Els altres sis gratacels tenen aproximadament 250 metres d’alçada.

Temes:

Xina