La policia de Miami prohibeix la tècnica d'arrest per estrangulació

El mètode de detenció consisteix a pressionar el «triangle carotidi» durant deu segons per immobilitzar un sospitós

zentauroepp53724498 a woman walks past a vandalized statue of juan ponce de le  200611202926

zentauroepp53724498 a woman walks past a vandalized statue of juan ponce de le 200611202926 / Lynne Sladky

1
Es llegeix en minuts
Efe

La policia del comtat de Miami-Dade ha prohibit aquest dijous una tècnica d’arrest que consisteix a pressionar el «triangle carotidi» durant deu segons per immobilitzar un sospitós, arran de l’onada de protestes al llarg dels Estats Units per la mort de l’afroamericà George Floyd en mans d’un agent.

«Aquesta decisió està basada en una multitud de factors que inclouen la seguretat dels agents i del públic, la resposta dels professionals, membres de la comunitat i recomanacions del fòrum d’investigació de la policia», ha indicat a Twitter el director de la policia del comtat, Alfredo Ramírez.

La policia de Miami-Dade era una de les poques del sud de Florida que no havia prohibit encara aquest tipus de tècnica amb la qual s’exerceix pressió sobre la caròtide del sospitós.

Ramírez va assegurar que «aquesta decisió ajudarà perquè el cos de policia es converteixi en un model per a la resta del país», gràcies també a altres canvis com «la reorganització del departament, la forma d’afrontar les emergències o el manteniment de la seguretat dels agents».

Dilluns passat Ramírez va publicar una carta oberta a la comunitat en la qual informava sobre les tècniques que s’ensenyen als seus oficials de policia entre la qual hi havia la tècnica d’arrest «aplicada al triangle carotidi».

En aquesta carta Ramírez asseverava que aquesta era «una tècnica no letal» i que tots els oficials són examinats en la forma en què han de realitzar aquesta maniobra durant els seus entrenaments.

Avisar abans de la descàrrega

Notícies relacionades

Entre altres mesures, la policia del comtat de Miami-Dade també va informar que els seus agents estan entrenats per fer el seu treball amb el mínim de força necessària per realitzar els arrestos, així com l’obligació d’avisar abans de descarregar l’arma i només fer-ho quan la resta d’alternatives «hagin sigut esgotades».

Igual com aquesta, moltes altres agències governamentals estan revaluant les seves polítiques gràcies a les manifestacions instigades per la mort de Floyd a finals de maig i reclamen que s’acabi amb la brutalitat policial, l’abús sobre les minories i que s’elimini el finançament d’aquest tipus de cossos.