Nova York entrega gratis i a domicili productes per practicar sexe segur

Les comandes són limitades a dos tipus de producte alhora i una comanda per persona cada 30 dies

zentauroepp238833 barcelona 18 01 2002 preservativos en  una farmacia foto  ma200610205333

zentauroepp238833 barcelona 18 01 2002 preservativos en una farmacia foto ma200610205333 / MARTA JORDI

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La ciutat de Nova York està preocupada pel benestar sexual i la salut reproductiva dels seus residents, que podran rebre a casa i gratis, productes de sexe segur i sets d’autodiagnòstic del VIH amb només fer una comanda al Departament de Salut a través del programa ‘Door to Door’ (‘Porta a porta’). L’agència sanitària ha indicat que l’entrega inclourà profilàctics, lubricants i proves del virus del VIH.

«Durant una pandèmia mundial, el sexe continua sent una part important de la salut i el benestar general de moltes persones», ha assenyalat la doctora Oni Blackstock, directora de l’Oficina del VIH del Departament de Salut municipal.

Les comandes són limitades a dos tipus de producte alhora i una comanda per persona cada 30 dies, fins a esgotar existències, ha advertit Salut, que ha dit que, en el cas dels condons, s’enviaran paquets de 30 unitats.

Cada any, el Departament de Salut distribueix una mitjana de 30 milions de condons masculins i femenins i paquets de lubricants a més de 3.500 organitzacions i empreses sense ànim de lucre a tota la ciutat.

L’agència ha actualitzat, a més, la seva guia per al sexe segur durant la pandèmia, fins i tot per a relacions en grup, i per a això recomana espais ventilats i tenir a mà el desinfectant per a les mans.

Ús de mascareta

Les autoritats sanitàries recomanen l’ús de la mascareta encara durant el sexe. «Utilitzar la mascareta que protegeixi la boca i el nas és una bona manera d’agregar una capa de protecció durant el sexe», assenyala la guia, entre altres suggeriments.

També ofereixen detalls sobre el virus que els novaiorquesos han de conèixer, com que ha sigut trobat en el semen i excrements fecals de persones diagnosticades amb el coronavirus.

Notícies relacionades

«Estem compromesos amb protegir la salut i la seguretat dels novaiorquesos i això inclou el seu benestar sexual», va indicar la directora del Departament de Salut, la doctora Oxiris Barbot.

«A mesura que ens adaptem a viure en els temps de Covid-19, hem de trobar solucions per mantenir el recolzament a la salut pública per a tots els novaiorquesos», ha assegurat.