ABÚS POLICIAL

Investigats dos policies belgues per emmanillar dos nens

Els agents van pressionar els vianants perquè no filmessin i no divulguessin les imatges de la detenció

zentauroepp53099610 belgian police offiers wearing protective gears stand at the200607155606

zentauroepp53099610 belgian police offiers wearing protective gears stand at the200607155606 / OLIVIER GOUALLEC

1
Es llegeix en minuts
Afp

Dos agents de la policia de Brussel·les són objecte d’una investigació interna després que es fes públic un vídeo en el que es veu com emmanillen dos menors, un d’11 i un altre de 13 anys. L’incident va tenir lloc a principis de setmana, quan els policies van intervenir en l’intent de robatori d’una moto a la capital belga.

Notícies relacionades

La detenció dels menors va tenir lloc en ple carrer. En el vídeo es pot veure que un dels dos nens, en contra dels protocols policials, està emmanillat per l’esquena. «La integritat física del policia ha d’estar amenaçada o bé hi ha d’haver risc de fuga», va precisar el comissari de la policia, Gabriel Evangelisti, en declaracions a la televisió belga. En el vídeo no sembla que es de cap dels dos casos. Els nens estaven intentant emportar-se’n una escúter que havia sigut abandonada a la via pública. Més tard van quedar en llibertat.

«Molts errors»

A més, segons testimonis, els policies van pressionar els vianants que es van parar a filmar l’escena perquè no ho fessin, o bé perquè no divulguessin les imatges. «Hi ha certament un problema de formació», va declarar el Delegat dels Drets del Nen, Bernard de Vos. «És increïble que en aquests temps complexos, uns policies arribin a emmanillar uns nens i pressionin els testimonis perquè no filmin i no denunciïn l’incident. Són molts errors en una sola seqüència».