Conseqüències de la pandèmia

Trump presumeix pel descens de l'atur als EUA

La taxa d'atur es va situar en el 13,3% quan els analistes pronosticaven un 20%

zentauroepp53648732 file photo  u s  president donald trump stops a reporter fro200605160722

zentauroepp53648732 file photo u s president donald trump stops a reporter fro200605160722 / Joshua Roberts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atur als Estats Units ha anat a la baixa al maig, en contra de les dades que indicaven totes les previsions, cosa que suposa un baló d’oxigen per a Trump, que, sens dubte, està passant pel pitjor moment de la seva presidència, a tan sols mig any de les eleccions del novembre.

El mandatari no ha tardat a felicitar-se al conèixer les dades: «Informe d’ocupació realment excel·lent. ¡Bona feina, president Trump (estic fent broma, però és veritat)!», ha tuitejat. 

 

Notícies relacionades

La taxa d’atur va caure al 13,3% al maig, mentre que els analistes més pessimistes van pronosticar que arribari al 20%, a causa de la pandèmia del coronavirus, segons dades publicades divendres pel Departament de Treball.

L’anunci del president nord-americà es produeix en plena crisi provocada per la pandèmia del coronavirus i per les protestes diàries a les principals ciutats del país per l’assassinat de George Floyd, l’afroamericà que va morir a conseqüències de la brutal detenció duta a terme per quatre agents de la policia a Minneapolis.