OPERACIÓ ANTITERRORISTA

L'Exèrcit francès mata el cap d'Al-Qaida al Magrib

Abdelmalek Droukdel va ser abatut en una operació al nord de Mali i era buscat per França des de feia més de set anys

zentauroepp53664517 abdelmalek droukdel200605230629

zentauroepp53664517 abdelmalek droukdel200605230629

1
Es llegeix en minuts
Reuters

França ha informat que les seves forces militars han matat el cap d’Al-Qaida al nord de l’Àfrica (AQMI), Abdelmalek Droukdel, durant una operació al nord de Mali. Es tracta d’un terrorista que França buscava des de feia més de set anys.

«El 3 de juny, les forces de l’Exèrcit francès, amb el recolzament dels seus socis locals, van matar l’emir del Magrib Islàmic, Abdelmalek Droukdel, i alguns dels seus col·laboradors més pròxims, durant una operació al nord de Mali», va escriure la ministra francesa de les Forces Armades, Florence Parly, a Twitter.

Amagat a les muntanyes d’Algèria

Notícies relacionades

Droukdel estava entre els terroristes més experimentats del nord de l’Àfrica i va ser un dels que van participar en la presa de poder islamista del nord de Mali, abans que una intervenció militar francesa el 2013 els expulsés i dispersés els combatents a la regió del Sahel. Es creia que Droukdel s’amagava a les muntanyes del nord d’Algèria.

El grup opera al nord de Mali, el Níger, Mauritània i Algèria. Parly va dir que les forces franceses, que sumen prop de 5.200 membres a la regió, també havien capturat el 19 de maig Mohamed el Mrabat, un lluitador que va identificar com un veterà militant a la regió i membre d’Estat Islàmic al Gran Sàhara. «Les nostres forces, en cooperació amb els seus socis locals... continuaran rastrejant aquestes (persones) sense treva», va dir Parly. 

Temes:

Al-Qaida França