corredor turístic

La República Txeca obre les seves fronteres a Àustria, Alemanya i Eslovàquia

Les persones que provinguin d'aquests països no necessitaran cap prova de coronavirus ni quarantena

«Volem tornar a la normalitat, que la gent ens visiti i gasti els seus diners aquí», explica el primer ministre

zentauroepp53278737 coronavirus praga200501111802

zentauroepp53278737 coronavirus praga200501111802 / Petr David Josek

1
Es llegeix en minuts
Jan Lopatka/Reuters

El Govern txec ha acordat obrir completament les seves fronteres amb els veïns Àustria i Alemanya i permetre el viatge sense restriccions amb procedència o destinació a Hongria des d’aquest divendres al migdia, va anunciar el primer ministre Andrej Babis.

La República Txeca va obrir completament la seva frontera amb Eslovàquia dijous. «Les persones que venen d’aquests països no necessiten cap prova de coronavirus ni quarantena», va confirmar Babis en una conferència de premsa transmesa per televisió.

Notícies relacionades

«Volem tornar a la normalitat, i serà beneficiós per a la República Txeca que la gent d’aquests països vinguin i gastin diners aquí». El ministre de Relacions Exteriors, Tomas Petricek, va dir que totes les restriccions de mobilitat entre Àustria i Hongria havien sigut eliminades, tot i que els viatgers alemanys dependran de les condicions actuals d’Alemanya per entrar al país.

Els txecs planegen permetre l’entrada sense restriccions de més de 20 estats europeus a partir del 15 de juny. Els visitants que arribin de llocs on l’epidèmia encara és generalitzada hauran de presentar una prova Covid-19 negativa o ser posats en quarantena a l’arribar.