informe forense

L'autòpsia oficial de George Floyd revela que estava contagiat de coronavirus

El virus no va jugar cap paper en la seva mort i és poc probable que hagi sigut contagiós, segons els metges del comtat de Hennepin

Segons l'examen, va morir com a conseqüència d'«una parada cardiopulmonar quan estava sent detingut pels agents de la llei»

zentauroepp53598722 internacional idoya minneapolis200531194913

zentauroepp53598722 internacional idoya minneapolis200531194913

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’autòpsia realitzada pel comtat de Hennepin al ciutadà afroamericà George Floyd, que va morir en mans de la Policia a Minneapolis, ha revelat que estava contagiat de coronavirus.

En concret, segons un informe de l’autòpsia difós aquest dimecres, a Floyd se li va realitzar una prova diagnòstica de la Covid-19 postmortem, que ha resultat positiva.

El metge forense en cap, el doctor Andrew Baker, ha explicat que la prova, una PCR, pot mostrar un resultat positiu «durant setmanes després de l’inici i la resolució de la malaltia clínica».

Per això, «el resultat de l’autòpsia probablement reflecteixi positivitat asimptomàtica però persistent per PCR en una infecció prèvia», ha afegit, tal com ha informat la cadena de televisió CNN. Això vol dir, ha destacat Baker, que el virus no va jugar cap paper en la seva mort i que és poc probable que hagi sigut contagiós.

L’autòpsia realitzada pel comtat de Hennepin va revelar que la mort de Floyd va ser un «homicidi», com a conseqüència de «la submissió, la restricció i la compressió del coll» que va patir la víctima quan estava sent immobilitzada per l’agent Derek Chauvin. Segons l’examen, Floyd va morir com a conseqüència d’«una parada cardiopulmonar quan estava sent detingut pels agents de la llei».

Les autoritats forenses, que en un primer moment van descartar que la mort s’hagués produït per asfíxia, van publicar aquest informe hores després que la família de Floyd fes públic el resultat d’una autòpsia independent, que sí que secundava aquesta teoria.

Milers de persones s’han manifestat a tot el país després de la mort el 25 de maig de Floyd. L’agent Chauvin, de raça blanca, ja està detingut i imputat per homicidi en segon grau. A més, els altres tres policies implicats en el seu arrest han sigut imputats.

Notícies relacionades

Els Estats Units són el país més colpejat del món per la pandèmia del coronavirus. Fins ara, ha confirmat més d’1,8 milions de positius, mentre que les morts superen les 107.000.