protestes antiracistes

L'abraçada entre una activista negra i un policia blanc a Miami es fa viral

Renita Holmes no donava crèdit quan el capità Roger Reyes va trencar la línia que separava manifestants i policies, va avançar cap a ella i li va preguntar si podia abraçar-la

La connexió entre tots dos va fer la volta al món quan la secretària de premsa de la Casa Blanca va reproduir el vídeo de Local 10 News durant una conferència de premsa

zentauroepp53619199 abrazo viral200602092740

zentauroepp53619199 abrazo viral200602092740

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’abraçada d’una destacada activista de Miami, Florida (EUA) i un agent de policia local en ple carrer i davant d’una manifestació per la mort de George Floyd, de raça negra, s’ha tornat viral per un vídeo donat a conèixer com a exemple de «connexió».

Renita Holmes, una activista des de la dècada dels 80 que anys enrere havia denunciat haver sigut agredida per un oficial de policia, es va aturar aquest diumenge sobre la seva motocicleta davant d’una fila de policies que vigilaven l’ordre durant una manifestació.

 

L’activista, una dona afroamericana de baixa estatura, vestida de blanc i amb una gorra blanca posada amb la visera cap enrere, va demanar als agents de la de la Patrulla de Carreteres de Florida (FHP, per les seves sigles en anglès) que tinguessin «paciència».

«Tenen mares... agraeixo la seva paciència i la seva tolerància», va sol·licitar Holmes asseguda a la seva moto també de color blanc.

Per a la seva sorpresa, el capità Roger Reyes va trencar la línia va avançar cap a ella i li va preguntar a Holmes si podia abraçar-la.

Tots dos es van fondre en una abraçada mentre l’activista, que no sabia que Reyes havia perdut recentment la seva mare, continuava asseguda al seu escúter.

«T’estimo, home», li va dir Holmes a l’agent durant l’abraçada.

L’oficial, un robust home de la raça blanca, no sabia que Holmes és una antiga activista de drets civils vinculada a l’ajuntament de Miami, d’acord amb el mitjà Local 10.

«Ens vam abraçar i hi havia una connexió allà. Va ser especial», va dir Reyes, segons recull la mateixa font. 

«Desitjaria poder abraçar la meva mare. Ella va omplir el buit ahir», va comentar, per la seva banda, l’oficial amb referència a Holmes.

Els agents, d’acord amb aquest diari, s’havien enfrontat a una multitud de manifestants que volien marxar per una autopista de 7 quilòmetres que connecta la carretera interestatal 95 amb Miami Beach.

«Estava bé que ell també fos humà», va dir Holmes aquest dilluns. «Vam tenir una meravellosa oportunitat de demostrar que l’amor guanya», va destacar.

Holmes va dir que encara estava obsessionada per les últimes paraules de Floyd fa avui una setmana quan el policia blanc de Minneapolis (Minnesota) Derek Chauvin pressionava amb el genoll al coll del ciutadà afroamericà.

«Mare, no puc respirar», van ser les paraules de Floyd.

La connexió de Reyes i Holmes es va tornar viral quan la secretària de premsa de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, va reproduir el vídeo de Local 10 News durant una conferència de premsa.

L’autòpsia del forense del Comtat de Hennepin de les restes de Floyd va determinar que la seva mort va ser un homicidi.

Segons el document, fet públic aquest dilluns pel diari The Washington Post, Floyd va morird’«aturada cardiopulmonar que es va complicar amb el subjugament, limitació i compressió del coll».

Notícies relacionades

Aquesta autòpsia es va fer pública després que l’examen mèdic ordenat per la família de Floyd es difongués aquest dilluns i confirmés que va morir per «asfíxia a causa d’una pressió sostinguda». 

El policia Chauvin, expulsat d’aquest cos de seguretat, va ser detingut i està acusat d’assassinat en tercer grau i homicidi imprudent.