TESTIMONI DIRECTE

Minneapolis, 1 de juny: la mirada de l'enviada especial

La periodista d'EL PERIÓDICO Idoya Noain retrata des de l'epicentre del conflicte les protestes per la mort de George Floyd

2
Es llegeix en minuts

Les forces de seguretat a Minneapolis han arrestat aquest diumenge uns 150 manifestants que van desafiar el toc de queda en la primera nit sense violència des que va esclatar la revolta racial. A diferència de dissabte, quan policies i militars van utilitzar la força per dispersar les protestes, l’estratègia d’aquest diumenge va ser envoltar per complet el grup, que, al veure’s sense sortida possible, simplement va sucumbir. Els uniformats van detenir els integrants del grup un a un sense que es registressin incidents.

Aquest era l’últim grup que quedava als carrers d’una gran manifestació amb milers de persones que al llarg de la jornada va reclamar la detenció dels tres expolicies que queden lliures implicats en la mort de l’afroamericà George Floyd.

Notícies relacionades

Idoya Noain, periodista d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a Nova York, s’ha traslladat fins a Minneapolis, epicentre del conflicte, per narrar com s’estan vivint les protestes, en un experiment similar a un altre en el qual va participar fa uns dies per mostrar com evolucionava la pandèmia del coronavirus al costat dels corresponsals a Roma, Londres, París, Berlín, Nova York, Istanbul, Moscou, Buenos Aires, Mèxic i Washington. La cobertura sobre el terreny aporta històries i moments que enriqueixen i apuntalen el relat periodístic.

«Això és ‘bullying’ sancionat per l’Estat»

Autopistes tallades

Toc de queda

Moments de tensió

.