repunt del virus

Corea del Sud registra la xifra diària més gran de contagis en gairebé dos mesos

El Govern dona compte de 40 nous positius, dels quals 37 són infeccions de dins del país i la resta, «importats»

La majoria dels casos estan lligats a un brot que va sorgir en una zona de Seül coneguda per la seva vida nocturna

zentauroepp52604226 coronavirus200303093625

zentauroepp52604226 coronavirus200303093625 / KIM CHUL-SOO

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats de Corea del Sud van donar compte aquest dimecres de 40 nous casos de coronavirus, la xifra diària més gran de contagis en gairebé dos mesos, en coincidència amb l’inici d’una nova fase en el retorn dels alumnes a les escoles.

Segons va informar el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties Contagioses de Corea (KCDC), dels 40 contagis reportats aquest dimecres, 37 han sigut infeccions dins del país, i la resta casos «importats».

A Corea del Sud es va conèixer el primer cas de Covid-19 el 20 de gener passat, el d’una dona que va arribar al país procedent de la ciutat xinesa de Wuhan, i des d’aleshores s’han vist infectades 11.265 persones, amb 269 morts.

El nombre de contagis del que s’ha informat avui és el més gran comptabilitzat en els últims 49 dies. En dates recents, el saldo diari va arribar a baixar fins als dos casos, cosa que està generant preocupació entre les autoritats pels temors que hi hagi un repunt.

Molts dels casos més recents el barri d’Itaewon, després que un home infectat el 6 de maig va estar visités allà diversos bars i clubs.

La nova dada es coneix mentre nous graus d’ensenyament secundari i elemental s’han sumat avui al retorn a les classes, després que els alumnes de l’últim any de batxillerat tornessin a les aules el passat 20 de maig.

Notícies relacionades

El procés gradual de retorn dels estudiants es prolongarà fins al 8 de juny, tot i que pot ser que es retardi perquè algunes escoles que van començar a rebre alumnes la setmana passada van haver de tancar de nou al detectar-se casos de contagi.

D’acord amb els plans oficials, si el nombre de casos diaris supera els 50 infectats el Govern de Seül es veurà obligat a aplicar mesures restrictives per evitar els contactes personals.