Crisi sanitària

Alemanya rectifica i ajorna retirar la recomanació de no viatjar a l'estranger

El pla posposat suposava obrir la porta a viatjar a 31 països europeus

zentauroepp53528304 alemania200527112917

zentauroepp53528304 alemania200527112917 / Jens Buettner

1
Es llegeix en minuts
El Periídico / Efe

El Govern alemany ha ajornat una setmana la decisió sobre retirar la seva recomanació de no viatjar a l’estranger a causa de la pandèmia del coronavirus, informa aquest dimecres el grup mediàtic Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

El debat sobre un pla per aixecar el 15 de juny l’advertència per a 31 països europeus, que havia de tenir lloc inicialment avui, s’ha posposat per les crítiques de la Unió Socialcristiana (CSU) bavaresa, partit agermanat de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera, Angela Merkel.

Aquesta advertència global, vigent des de mitjans de març, quedarà substituïda per informacions específiques sobre la situació a cada país o regió, que inclouria els socis de la Unió Europea (UE), així com quatre associats més a l’espai Schegen –Islàndia, Noruega, Suïssa i Liechtenstein–, segons havia avançat el ministre d’Exteriors, Heiko Maas. No obstant, en contra del que s’havia planejat inicialment, el tema ja no forma part de l’agenda del dia del Consell de Ministres, assenyala l’RND partint de cercles del Govern.

Temor d’un repunt de contagis

Notícies relacionades

El cap del Govern de Baviera i president de la CSU, Markus Söder, va acusar el ministre d’Exteriors de «procedir en solitari» i exigeix que la coalició de Govern entre conservadors i socialdemòcrates abordi el tema en profunditat. També el ministre de l’Interior, el socialcristià Horst Seehofer, havia expressat les seves reticències. La CSU tem que una llibertat de moviment més àmplia porti a una nova onada de contagis.

Baviera és un dels estats federats més afectats pel coronavirus, amb 46.458 contagiats i 2.404 morts. Segons dades de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia, el nombre de contagiats a Alemanya ascendeix a 179.364, xifra que suposa 362 casos més en les últimes 24 hores, i el nombre de morts se situa, amb 47 més en un dia, en 8.349. La xifra de pacients recuperats se situa en 162.800, uns 800 més en les últimes 24 hores.