VOLS DIRECTES

Grècia començarà a rebre turistes estrangers a partir de l'1 de juliol

Els turistes no hauran de fer quarantena però podran ser sotmesos a proves aleatòries de Covid-19

Turistes al Partenó d’Atenes.

Turistes al Partenó d’Atenes. / AP

1
Es llegeix en minuts
Efe

Grècia començarà a rebre turistes estrangers a partir de l’1 de juliol, quan començaran de forma gradual els vols directes a destinacions turístiques gregues.

El primer ministre grec, el conservador Kyriakos Mitsotakis va fer aquest anunci durant un discurs, en el qual va introduir el pla del seu Executiu per rellançar la temporada turística, base de l’economia grega, ja que representa entre el 25% i el 30% del producte interior brut (PIB).

Els hotels de temporada podran obrir ja a partir del 15 de juny per rebre els primers estiuejants nacionals.

Els turistes que arribin a Grècia ho faran sense fer quarantena, però sí que podran ser sotmesos a proves aleatòries de coronavirus quan arribin i hauran de seguir un protocol estricte de mesures higièniques durant el viatge. 

«Escut sanitari»

«La nostra fortalesa és el certificat de seguretat, fiabilitat i salut que el nostre país s’ha guanyat. La seva gran fama. L’escut sanitari, l’hospitalitat a tot arreu i, per descomptat, la passió dels grecs», va assegurar Mitsotakis.

El primer ministre va anunciar així mateix una sèrie de mesures per recolzar el sector turístic i hoteler i la reducció de l’IVA del 24% al 13% durant els pròxims cinc mesos a tots els bitllets de transport públic, cafè, begudes no alcohòliques i les entrades dels cines a l’aire lliure, una activitat estrella dels estius grecs.

El Govern subvencionarà els salaris i les contribucions a la seguretat social dels treballadors del turisme i presentarà un programa de recolzament al turisme domèstic dirigit als ciutadans més vulnerables.

Ajuts als treballadors estacionals

A més, el ministre de Treball, Iannis Vrutsis, va afirmar que el Govern subvencionarà de forma mensual fins al setembre els 120.000 treballadors estacionals que no tindran una feina al sector turístic aquest any.

Notícies relacionades

L’any passat Grècia va rebre 34 milions de visitants –dels quals 24,2 milions van viatjar al país entre abril i setembre– gràcies als quals va ingressar 19.000 milions d’euros.

Ara, algunes previsions optimistes estimen que només set o vuit milions de persones visitaran Grècia aquest any.