COVID-19

Un exfutbolista professional turc mata el seu fill de 5 anys amb coronavirus

«No l'estimava», va dir l'exjugador, Cevher Toktas, a la policia quan va acudir a confessar l'homicidi 11 dies després

futbolista-turco

futbolista-turco

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Un exfutbolista de la primera divisió professional turca i ara jugador amateur, Cevher Toktas, va escanyar el seu fill de cinc anys a l’hospital perquè «no estimava el nen», ingressat per coronavirus. Els fets van ocórrer el 23 d’abril passat i, segons va confessar el mateix futbolista 11 dies després, quan ell i el seu fill malalt es van quedar sols a l’habitació de l’hospital, va escanyar amb un coixí el nen.

Va estar prement, va dir, durant 15 minuts. «Vaig tenir un atac de nervis després d’estar tancat junts a la mateixa habitació durant dues hores. Li vaig aguantar el coixí contra el seu cap durant 15 minuts. Convulsava. No obstant, vaig continuar pressionant», va dir Toktas a la policia, quan va anar a entregar-se.

La declaració continuava: «Vaig trucar al doctor, i es van emportar el meu fill a la unitat de cures intensives. Va estar allà durant una hora i mitja, i després vaig rebre la notificació que havia mort». A l’hospital, per l’alt nombre de casos, la mort del nen de cinc anys va ser comptabilitzada pel coronavirus, i el funeral, fet de forma normal l’endemà.

Remordiments

Notícies relacionades

Toktas va tornar a casa amb la resta de la seva família, però, ple de remordiments, després d’una mica més d’una setmana, va anar a la policia a confessar.

Ara està acusat d’homicidi i el seu cas anirà a judici. «Estava a casa assegut amb la meva dona i vaig pensar i em vaig adonar que no estava còmode amb la situació –va continuar Toktas-. Per això vaig venir a comissaria. Tinc dos fills. No tinc cap problema mental. No tinc cap problema ni amb la meva dona ni amb cap altre nen. Entenc que el meu fill no va morir de forma normal. Aquesta és la veritat. El meu fill no va morir per una negligència [com va ser primerament estipulat]. Jo vaig matar el meu fill».

Temes:

Turquia