ATAC A L'ÀSIA

Almenys 14 civils morts en un hospital maternal a Kabul avalat per MSF

Dones i nens es troben entre els morts en l'assalt de dos homes armats

Dos atacs més a l'Afganistan han sumat una altra trentena de morts

kabul / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

Jornada tràgica a l’Afganistan, amb tres atemptats en diferents parts del país que han causat almenys 41 morts aquest dimarts.

Almenys 14 civils han mort i 15 més han resultat ferits, entre ells dones i nens, com a conseqüència d’un atac perpetrat per homes armats contra un hospital de l’oest de Kabul avalat per l’organització no governamental Metges sense Fronteres (MSF), segons l’últim balanç ofert per l’agència de notícies Pahjwok.

Segons la cadena 1TV, que cita el Ministeri d’Interior, entre els morts hi figuren almenys dos nens. Els mitjans locals han publicat diverses imatges de membres de les forces de seguretat portant en braços nadons que eren a l’hospital. L’atac ja ha sigut donat per acabat per les autoritats, sense que ara per ara hi hagi dades sobre la sort o el nombre d’assaltants implicats.

Zabiula Muyahid, el portaveu dels talibans afganesos, ha assegurat en un missatge publicat en el seu compte de Twitter que el grup integrista fundat pel mul·là Mohamed Omar no és el responsable de l’atac contra l’hospital de la capital afganesa.

Parts complicats

Metges sense Fronteres ha confirmat l’atac contra l’hospital de Dasht-e-Barchi i ha assegurat que la seva «prioritat és la seguretat» tant dels pacients com del personal, sense que ara per ara hagi ofert cap balanç sobre possibles víctimes entre els seus treballadors. L’oenagé explica a la seva web que el centre ofereix atenció materna les 24 hores i que és l’únic que atén urgències i parts complicats del districte.

Segons informa la cadena 1TV, l’atac ha començat amb una explosió suposadament causada per un terrorista suïcida i que ha donat pas a l’entrada de diversos homes a l’hospital del districte de Dasht-i Barchi, a l’oest de la capital afganesa.

funeral-afganistn / periodico

Dos atacs més

A més de l’atac a Kabul, l’Afganistan ha rebut aquest dimarts dos atemptats més a l’est del país, un que ha acabat amb la vida d’almenys 24 persones en el funeral d’un comandant de la policia afganesa a Nangarhar i un altre en el qual milicians talibans han matat tres civils a la regió de Paktika.

Notícies relacionades

L’atemptat a la regió de Nangarhar, del qual també s’han desmarcat els talibans per boca del seu portaveu, ha sigut perpetrat per un suïcida que s’ha immolat quan s’estava fent el funeral d’un comandant de la Policia afganesa que va morir la vigília d’un atac de cor.

D’altra banda, a Paktika, milicians talibans han obert foc contra la població civil a la localitat de Mohamad Hassan, al districte de Jair Kot. En l’atac han mort tres civils, un d’ells un nen, i han resultat ferits dos més.

Temes:

Kabul