PREOCUPACIÓ A ALEMANYA

Primers senyals d'alarma a Alemanya després del desconfinament

Algunes regions comencen a superar els índexs d'infeccions que el Govern va establir com a límit i han de fer marxa enrere

zentauroepp53374765 members of a coronavirus testing station stand on the factor200510191244

zentauroepp53374765 members of a coronavirus testing station stand on the factor200510191244 / INA FASSBENDER

1
Es llegeix en minuts
Afp

Primers signes inquietants a Alemanya pocs dies després de la tornada a la normalitat. O nova normalitat. L’Institut Robert Koch de virologia, encarregat de supervisar l’evolució de la pandèmia, ha informat aquest diumenge d’un augment de la taxa d’infeccions, d’1 a 1,1. L’índex quantifica el nombre de persones que algú amb la Covid-19 infectarà: una xifra inferior a 1 indica que el nombre d’infeccions té tendència a la baixa, mentre que una xifra superior a 1 mostra una tendència a l’alça. La xifra ha passat de 0,7 a més d’1 en uns quants dies.

Notícies relacionades

L’institut explica que és aviat encara per treure’n conclusions, però en un comunicat va assenyalar que les xifres d’infeccions «s’hauran de vigilar de prop en els pròxims dies». De moment, Alemanya registra 169.218 casos, 667 comptabilitzats en les últimes 24 hores, una estadística molt moderada respecte a les últimes setmanes. El nombre de morts ascendeix a 7.395, cosa que implica una taxa de mortalitat del 4,4%, que continua sent molt inferior a la de la major part de països afectats pel coronavirus.

Residències de gent gran

És en aquest context que les autoritats van anunciar dimecres passat una progressiva tornada a la normalitat. Després del començament del desconfinament el 20 d’abril, els restaurants podien obrir i podien tornar a classe els alumnes de l’escola primària. No obstant, en pocs dies ja hi ha uns quants mals senyals, no només la que ja hem esmentat. Tres cantons alemanys sobrepassen ja el límit autoritzat de casos de noves infeccions en el marc del pla de desconfinament (50 per cada 100.000 habitants); un d’ells ja va haver de fer marxa enrere en la desescalada. Els focus d’infeccions són les residències de gent gran i les fàbriques de carn, que ocupen sobretot treballadors estrangers.