crisi sanitària mundial

Un vol d'Iberia repatria aquest dijous 180 persones des del Marroc

L'avió especial sortirà de Casablanca amb destí a Madrid

Entre els passatgers hi ha espanyols, la majoria, i marroquins residents a Espanya

zentauroepp53288117 file photo  an airbus a319 100 aircraft  operated by iberia 200506212245

zentauroepp53288117 file photo an airbus a319 100 aircraft operated by iberia 200506212245 / Benoit Tessier

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Més de 180 ciutadans, majoritàriament de nacionalitat espanyola, viatjaran aquest dijous des de Casablanca a Madrid en un vol especial d’Iberia organitzat per l’Ambaixada espanyola, han informat fonts diplomàtiques.

El vol va ser anunciat a les xarxes socials per l’Ambaixada, que ha assegurat que ha «fet tot el possible per tenir en compte cada situació personal, especialment les de més urgència, per poder atendre el màxim les peticions, tot i que les places són limitades».

El vol està destinat principalment a ciutadans espanyols, però també hi ha alguns marroquins residents a Espanya. No obstant, els missatges han rebut respostes, sobretot de marroquins residents a Espanya, que demanen més avions, o barcos, per poder tornar.

Pas fronterer

El Marroc va suspendre les connexions aèries i marítimes amb Espanya el 13 de març passat, però al cap de poques hores va reobrir els passos fronterers de Ceuta i Melilla per permetre el retorn de turistes espanyols i europeus. Això va permetre tornar uns 9.500 espanyols, però no marroquins amb permís de residència a Espanya.

No obstant, des de les zero hores del 23 de març aquests passos fronterers estan tancats, també per als espanyols, segons consta en l’ordre ministerial publicada el diumenge 22 per la qual es restringeixen els viatges no imprescindibles des de fora de l’àrea Schengen.

Notícies relacionades

Des d’aleshores només ha sortit un vol des del Marroc cap a Espanya: el passat 3 d’abril, una operació especial d’Iberia entre Casablanca i Madrid va permetre repatriar uns 150 espanyols que seguien al país.