LLUITA ANTITERRORISTA

Alemanya prohibeix tota activitat del grup terrorista libanès Hezbol·là

La policia fa registres en mesquites i associacions vinculades al terrorisme

zentauroepp53275529 hezbollah alemania200430103606

zentauroepp53275529 hezbollah alemania200430103606 / ODD ANDERSEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El ministre de l’Interior alemany, Horst Seehofer, ha prohibit tota activitat a Alemanya del grup terrorista xiïta libanès Hezbol·là, mentre a primeres hores del matí es duien a terme a diverses ciutats registres en mesquites i associacions vinculades al moviment.

En un comunicat, el Ministeri de l’Interior considera que Hezbol·là crida obertament a l’extermini violent de l’Estat d’Israel i posa en dubte el seu dret a existir. «D’aquesta manera, l’organització apunta de manera essencial contra la idea de l’entesa entre els pobles, independentment de si es presenta com a estructura política, social o militar», afegeix.

Atès que es tracta d’una organització estrangera no és possible prohibir ni dissoldre el grup com a tal, ha precisat el ministre. Està prohibit així mateix l’ús de distintius de Hezbol·là en públic, en una reunió o en escrits, gravacions i imatges.

Confiscació de béns

A més, es confiscaran els béns amb què compta Hezbol·là al territori on es fa efectiva la prohibició i es posaran a disposició de l’Estat alemany.

A fi d’evitar  la destrucció d’indicis  sobre possibles subgrups a Alemanya, la policia va registrar quatre locals de l’organització i les vivendes dels seus corresponents responsables a Berlín, Bremen, Münster, Recklinghausen i Dortmund, entre altres ciutats.

Se sospita que les associacions registrades formen part de l’organització a causa del recolzament econòmic i propagandístic que donen a Hezbol·là. Els organismes de seguretat calculen que fins a 1.050 persones a Alemanya formen part del «potencial extremista» d’aquest grup xiïta libanès.

Notícies relacionades

Aquests i altres simpatitzants del grup no són organitzats en una estructura unificada i tampoc hi ha a Alemanya una ramificació oficial ni una organització coordinadora, sinó que més aviat es reuneixen en mesquites locals i sobretot els més joves mantenen contactes per internet.

Segons el ministeri, Alemanya constitueix per a Hezbol·là un espai de retir i reclutament, així com per a activitats de proveïment, recaptació de fons i planificació d’atemptats.

Temes:

Alemanya