NOU ESTIRABOT

Bolsonaro, sobre l'augment de morts al Brasil: «¿Què voleu? No faig miracles»

El president rebutja assumir responsabilitats i tot i que lamenta les morts diu que «així és la vida»

bolsonaro / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha refusat assumir responsabilitats per l’augment de les morts per coronavirus i, el dia en què el país sud-americà ha superat la Xina en nombre de morts, ha al·legat que ell no pot fer «miracles» i que ja havia advertit que hi hauria víctimes per aquesta pandèmia.

La xifra de morts al Brasil va superar dimarts el llindar dels 5.000, després de confirmar en 24 hores la xifra rècord de 474 de morts. Amb aquestes dades sobre la taula, el gegant sud-americà ja ha superat el balanç de víctimes mortals a la Xina, origen del virus, que n’ha informat 4.634.

«¿I què? Ho sento. ¿Què vols que faci?», ha respost Bolsonaro als periodistes que li reclamaven una valoració d’aquestes xifres. «Soc el Mesies, però no faig miracles», ha dit, fent al·lusió al segon nom –el president brasiler es diu Jair Messias Bolsonaro–.

«Així és la vida»

A continuació, ha volgut lamentar la situació que estan passant moltes famílies, «però així és la vida». En aquest sentit, ha pronosticat que el 70% de la població s’encomanarà i ha assenyalat que «ningú va negar mai que hi hauria morts» derivades del virus i la malaltia que provoca.

Notícies relacionades

Bolsonaro ha restat importància en diverses ocasions al virus i ha qüestionat les mesures adoptades en diversos estats, en particular, la restricció dels moviments. La seva actitud el va enfrontar directament amb el ministre de Sanitat, al qual va substituir la setmana passada.

El nou ministre, Nelson Teich, ha proposat reduir la distància social, malgrat que també ha reconegut que hi ha un «empitjorament de la situació».