Crisi sanitària

Alemanya allarga la seva recomanació de no viatjar a l'estranger fins al 14 de juny

zentauroepp53258058 avion munich200429135331

zentauroepp53258058 avion munich200429135331 / CHRISTOF STACHE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El Govern alemany ha allargat la recomanació de no viatjar a cap part del món fins al 14 de juny, tret que sigui per a desplaçaments impostergables, i ha fet una crida a coordinar a escala europea l’adopció de noves mesures davant el Covid-19.

El ministre alemany d’Afers Exteriors, Heiko Maas, ha informat de la pròrroga de la mesura, emesa per primera vegada el 17 de març davant de l’extensió global de la Covid-19. Fins aleshores, la recomanació afectava només les regions considerades de risc.

«Les dràstiques restriccions al trànsit aeri i altres formes de viatge persisteixen a escala global i el trànsit internacional de viatgers és més baix que mai», ha afirmat el ministre. Persisteixen «les mesures de quarantena, limitacions de moviments als viatgers i en l’activitat pública a molts països», ha apuntat Maas al justificar aquesta decisió.

Coordinació amb Europa

Ha al·ludit, a més, a la necessitat de coordinar les mesures davant la pandèmia amb els socis europeus, a fi de poder avançar cap a una «normalització de la situació». «Ara mateix, no es pot garantir la seguretat del viatger, ja que la pandèmia no s’ha controlat», ha afirmat.

El ministre ha al·ludit a la complexitat que ha suposat la repatriació a Alemanya d’uns 230.000 ciutadans que van quedar encallats en diferents parts del món quan van començar a tancar-se fronteres i suspendre’s vols davant de l’extensió de la pandèmia.

Des del Govern alemany s’havia avançat aquests dies que els ciutadans probablement no podran passar fer vacances a l’estranger aquest estiu. S’espera que sí que pugui fer-se turisme interior, tot i que amb restriccions i respectant les normes de distanciament social i higiene.

Vacances en dubte

El mateix titular d’Exteriors va advertir així mateix fa uns dies que no poden esperar-se unes «vacances com les habituals», a causa de les restriccions en la lliure circulació a escala global.

Alemanya és el sisè país del món més afectat per la pandèmia després dels EUA, Itàlia, Espanya, França i el Regne Unit. Fins aquest dimecres, l’Institut Robert Koch, competent en la matèria a Alemanya, ha verificat 157.641 contagis i 6.115 morts, mentre que la xifra de pacients recuperats se situa en 120.400.

La universitat nord-americana Johns Hopkings, amb un sistema més dinàmic d’actualització de dades, eleva els contagis a 159.912 i les víctimes mortals a 6.314.

Alemanya, amb una taxa de mortalitat moderada, ha aplicat mesures menys restrictives que en altres països i ha aconseguit aplanar la corba de creixement de l’epidèmia.

Notícies relacionades

En els últims dies i després de la relaxació d’algunes mesures, els principals viròlegs del país i la mateixa cancellera, Angela Merkel, han fet una crida a no abaixar la guàrdia i han advertit de possibles recaigudes o una segona onada de contagis.

Merkel es reunirà demà amb els líders dels ‘länder’ per avaluar la situació, després d’haver-se decidit fa quinze dies l’obertura de comerços petits o mitjans, així com la tornada gradual a l’activitat escolar.